Cooperare in domeniul invatamantului superior si formarii profesionale intre Uniunea Europeana si Australia, Japonia si Republica Coreea

Obiectivele programului

Obiectivul general consta in dezvoltarea unei mai bune intelegeri reciproce intre popoarele statelor membre ale UE si tarile partenere, inclusiv a unei cunoasteri mai bune a limbilor, culturilor si institutiilor acestora, precum si in sporirea calitatii invatamantului superior si a formarii profesionale prin incurajarea parteneriatelor echilibrate intre institutiile de invatamant superior si de invatamant profesional in Europa si in tarile partenere.

Solicitanti eligibili

Depunerea cererilor de subventionare, in cadrul prezentei cereri de propuneri, este deschisa institutiilor de invatamant superior si institutiilor de invatamant profesional si de formare profesionala, precum si consortiilor de institutii de invatamant superior si/sau de invatamant profesional si de formare profesionala.

Solicitantii eligibili trebuie sa provina dintr-o tara partenera si din unul dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Activitati eligibile

Toate proiectele de mobilitate trebuie sa abordeze: dezvoltarea de programe de invatamant internationale inovatoare, serviciile pentru studenti, pregatirea lingvistica si culturala, cadrele organizatorice pentru mobilitatea studentilor si a personalului universitar, evaluarea, durabilitatea si diseminarea.

Conditii de finantare
Bugetul disponibil se ridica la aproximativ 2,8 milioane EUR. Vor fi prevazute finantari comparabile de catre tarile partenere in conformitate cu normele aplicabile fiecareia dintre ele.
Termene limita

Cererile in numele institutiei principale din cadrul UE trebuie trimise Agentiei Executive pentru Educatie, Audiovizual si Cultura cel tarziu la 15 septembrie 2009.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.