Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D (laboratoare, centre de cercetare) – 2.2.1

Operatiunea 2.2.1. “Dezvoltarea infrastructurii C-D existente si crearea de noi infrastructuri C-D (laboratoare, centre de cercetare)”

Obiectivele programului

Obiectivele programului sunt:
– Cresterea capacitatii de cercetare prin dezvoltarea infrastructurii de C-D in scopul ridicarii nivelului de competitivitate stiintifica pe plan international;
– Imbunatatirea calitatii si eficientei activitatii de C-D desfasurate in universitatile si in institutele de C-D publice in scopul stimularii ofertei de servicii performante pentru intreprinderi;
– Asigurarea unui mediu de cercetare si educatie de un inalt nivel tehnico-stiintific pentru atragerea de specialisti din strainatate si a tinerilor cercetatori in institutiile C-D publice din Romania.

Solicitanti eligibili

Pot solicita finantare:
– institutiile de invatamant superior de drept public, acreditate, si structuri ale acestora (inclusiv spitale clinice si universitare);
– institutiile de C-D de drept public.

Activitati eligibile

Vor fi finantate urmatoarele tipuri de proiecte:
1. Proiecte de modernizare a unei infrastructuri existente prin achizitionarea de noi instrumente si echipamente si lucrari de modernizare a locatiilor de cercetare.
2. Proiecte cu constructii/extindere de cladiri pentru crearea de noi centre de cercetare, institute si laboratoare in cadrul organizatiilor publice de cercetare existente, care extind aria de activitate sau deschid noi directii de cercetare.

Arii tematice prioritare eligibile:
1. Sanatate;
2. Agricultura, securitate si siguranta alimentara;
3. Energie;
4. Mediu;
5. Materiale, procese si produse inovative.

Conditii de finantare
Bugetul competitiei este de 550 milioane Lei. Valoarea asistentei financiare nerambursabile este de min. 4.000.000/max. 60.000.000 Lei. Valoarea totala a proiectului (costuri eligibile si neeligibile) nu poate depasi in nici un caz echivalentul in Lei a 50 milioane euro.
Termene limita

Termenul limita pentru inregistrarea si transmiterea aplicatiilor este 22 octombrie 2009, ora Romaniei 17:00. Inscrierea proiectelor va incepe incepand cu 20 septembrie 2009.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.