PROGRAMUL CANTEMIR 2009 – Sectiunea I – Festival – Culture by Request

Introducere

Initiat in 2006, Programul CANTEMIR este programul de cofinantare al Institutului Cultural Roman pentru proiecte culturale desfasurate in strainatate.

Obiectivele programului

Prin finantarea solicitarilor in cadrul acestei sectiuni, Institutul Cultural Roman isi propune sa sustina participari romanesti la festivaluri importante care au loc in strainatate, cu scopul de a asigura culturii romane o mai buna vizibilitate si de a creste accesul publicului de specialitate la creatia romaneasca contemporana de calitate, precum si pentru integrarea acesteia in circuitele internationale.

Solicitanti eligibili

Finantarea se va acorda cu prioritate artistilor romani consacrati, care au fost selectati sau ale caror creatii au fost selectate sa participe la festivaluri importante din strainatate, festivaluri care, prin amploare si mijloacele de promovare oferite, asigura un grad cat mai mare de vizibilitate a artistului/artistilor romani si care pot oferi noi oportunitati de interactiune cu artisti si specialisti din mediul international.

Activitati eligibile

Proiectele se pot inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: literatura, arte vizuale, arhitectura si design, teatru, muzica, dans, film sau patrimoniu cultural.

Conditii de finantare
Bugetul total anual disponibil pentru aceasta sectiune este de 208.000 RON. Pe parcursul anului, bugetul disponibil este cel ramas dupa aprobarea unei aplicatii. Sumele necheltuile pentru un proiect aprobat se constituie in sume disponibile si vor fi folosite pentru finantarea altor aplicatii.

Valoarea maxima a finantarii care se poate acorda unui proiect, in cadrul acestei sectiuni, este de 25.000 RON.

Termene limita

Termen limita pentru depunerea propunerilor – 27 octombrie 2009
Atentie! Propunerile se depun cu cel putin o luna inainte de data participarii la festival.

Termen limita de participare la festival – 27 noiembrie 2009 .

Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: Institutul Cultural Roman
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.