Instrument financiar pentru protectie civila

Introducere

Comisia europeana, prin Directia Generala pentru Mediu, lanseaza apelul anual pentru actiuni finantate prin instrumentul financiar pentru protectie civila.

Obiectivele programului

Obiectivul specific este stabilit pentru proiectele de prevenire. Pentru a fi eligibile proiectele trebuie sa contribuie la dezvoltarea de politici de prevenire in privinta dezastrelor. Se urmareste prevenirea si diminuarea pe termen lung a deteriorarii mediului, prin imbunatatirea evaluarii riscurilor si a gestiunii.

Obiectivele in privinta pregatirii proiectelor:
– Schimbul de informatii, experienta, cunostinte si bune practici ce au ca scop cresterea performantei in materie de protectie civila a lucratorilor (profesionisti si voluntari) care functioneaza in statele membre, precum si cresterea de sensibilizare a opiniei publice.
– Cooperarea transfrontaliera in materie de protectie civila ca raspuns direct la natura si la dezastrele cauzate de om;
– Marirea disponibilitatii modulelor de protectie civila si a altor resurse.

Solicitanti eligibili

Pot beneficia de finantare: administratii, state – autoritati locale si regionale – agentii, Camere de Comert si Industrie.

Activitati eligibile

Instrumentul financiar pentru protectie civila sustine si completeaza eforturile statelor membre UE in ceea ce priveste protectia persoanelor si a proprietatii in caz de catastrofe naturale, dezastre provocate de catre om, actiuni teroriste si accidente tehnologice, radiologice sau de mediu.

Instrumentul vizeaza si cooperarea intre statele membre in materie de protectie civila.

Se poate obtine finantare pentru urmatoarele activitati:
– Proiecte ce au ca scop initierea sau punerea in aplicare a imbunatatiri si inovari specifice complementare, prin intermediul cooperarii transnationale;
– Proiecte ce pot include, de exemplu, proiectul comun de design, de dezvoltare sau de punerea in aplicare a activitatilor inovatoare in domeniul protectiei civile, proceduri, tehnici, instrumente, etc, acestea pot include, de asemenea, transferul existent de adaptare la alte caracteristici geografice sau tematice ale contextelor;
– Activitati vizate in mod clar de protectia civila a responsabililor (profesionisti si / sau voluntari) sau a publicului larg, in statele membre.

Conditii de finantare
Bugetul este de 18,5 milioane euro, cu un maximum de cofinantare de 75% din costurile eligibile.
Termene limita

Propunerile trebuie trimise prin posta sau curier privat, pana pe data de 18 mai 2009, la adresa:
EUROPEAN COMMISSION
DG Environment/Civil Protection Unit (ENV.A.3)
CALL FOR PROPOSALS “COOPERATION PROJECTS ON PREVENTION AND PREPAREDNESS 2009”
BU-9 2/170
B-1049 Brussels

Finantator: Comisia Europeana
Sursa: Comisia Europeana
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top