Competitia Intreprinderilor Sociale NESsT 2009

Introducere

Competitia Intreprinderilor Sociale NESsT 2009 este lansata dupa zece ani de experienta in dezvoltarea intreprinderilor sociale din Europa Centrala.

Obiectivele programului

Obiectivul competitiei din 2009 este cresterea capacitatii organizatiilor societatii civile din Romania de a-si dezvolta un plan de afaceri pentru potentialele intreprinderi sociale sau pentru cele existente. La finele perioadei de planificare a afacerii, NESsT va premia organizatiile care au dovedit ca sunt pregatite sa primeasca suport tehnic si financiar pentru implementarea intreprinderilor sociale respective.

In cadrul acestei competitii, NESsT defineste intreprinderile sociale ca fiind acele strategii de autofinantare care:
– Presupun comercializarea unui produs sau a unui serviciu intr-o maniera sistematica, responsabila si profesionala;
– Sunt concepute pentru a amplifica impactul social al organizatiilor si/sau genera venituri durabile care contribuie la promovarea misiunii organizatiei;
– Necesita evaluare si planificare profesionista a afacerii.

Solicitanti eligibili

Pot aplica toate organizatiile societatii civile (OSC-uri) inregistrate in Romania care intentioneaza sa deruleze activitati de autofinantare si care doresc sa-si imbunatateasca sustenabilitatea pe termen lung si sa-si amplifice impactul misiunii proprii.

De asemenea, sunt incurajate sa aplice si organizatiile care au deja un plan de afaceri pentru o intreprindere sociala sau detin o intreprindere sociala functionala. Se asteapta ca aplicantii sa dovedeasca seriozitate si angajament in dezvoltarea intreprinderilor sociale si, pe parcursul a 12 luni, sa investeasca un numar de aproximativ 30 de zile in procesul de dezvoltare a intreprinderii.

Activitati eligibile

NESsT va sprijini organizatiile selectate sa parcurga etapele procesului prin care isi vor imbunatati capacitatea de a dezvolta si derula activitatile intreprinderii sociale. Principalele etape ale acestui proces sunt:

Etapa 1: Determinarea gradului de pregatire organizationala pentru a administra o intreprindere sociala si studiu de prefezabilitate pentru una-doua idei initiale (noiembrie 2009 – ianuarie 2010);
Etapa 2: Studiul de fezabilitate al unei idei promitatoare de intreprindere sociala sau al extinderii intreprinderii sociale deja existente (februarie – mai 2010);
Etapa 3: Elaborarea planului de afaceri pentru implementarea / extinderea intreprinderii sociale (iunie – septembrie 2010).

Conditii de finantare
Premiile competitiei: NESsT va acorda trei premii financiare pentru cele mai bune concepte de intreprinderi sociale. Castigatorii vor primi un grant de 10.000 USD care poate fi investi in intreprinderea lor sociala.
Termene limita

Organizatiile interesate de intrarea in proces si de competitie trebuie sa completeze formularul de aplicare si sa-l trimita prin e-mail catre NESsT pana la data de 30 octombrie 2009 la adresa [email protected].

Pentru orice intrebari legate de procesul de aplicare, puteti contacta finantatorul, intre 5 si 16 octombrie, la adresa de e-mail [email protected] sau prin telefon, la numerele 0356711711 sau 0728905496.

Finantator: NESsT Romania
Sursa: NESst
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top