ESPON: Apel pentru propuneri de proiecte de analiza focalizata – Prioritatea 2 “Analize focalizate teritorial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 2”

Introducere

Programul ESPON 2013 finanteaza cercetarea teritoriului european (elaborarea de studii, cercetari aplicate, analize focalizate, instrumente stiintifice, furnizarea de informatii, etc.), sprijinind, astfel, formularea politicilor care vizeaza coeziunea si dezvoltarea durabila a teritoriului european.

Solicitanti eligibili

Potentialii beneficiari eligibili pot fi institutiile de cercetare publice si private (universitati, institute de cercetare, firme de consultanta, etc.), autoritati publice de la nivel national, regional sau local si Punctele de Contact ESPON desemnate de catre statele participante la Programul ESPON 2013.

Activitati eligibile

Procedura presupune parcurgerea a doua etape pentru realizarea analizelor focalizate:
– In prima etapa, institutiile relevante sunt chemate sa isi exprime interesul pentru anumite informatii/cunostinte. Acest lucru se realizeaza prin transmiterea de expresii de interes privind ideea de proiect. Expresiile de interes selectate vor constitui baza pentru elaborarea specificatiilor proiectelor de analiza focalizata. Specificatiile sunt elaborate de catre Unitatea de Coordonare a Programului in stransa colaborare cu institutiile relevante a caror idee de proiect a fost selectata;
– In a doua etapa, aceste specificatii de proiecte vor fi lansate spre cercetare in cadrul unei solicitari de propuneri de proiecte care vor fi realizate in stransa colaborarea cu institutiile relevante.

Au fost relansate urmatoarele tematici de proiecte de analiza focalizata:
– Potentialul regiunilor rurale – Potential of Rural Regions/PURR (TCAP1) – 210.000 euro;
– Metode de sprijin transnational pentru cooperare europeana – Transnational Support Method for European Cooperation /TranSMec – 150.000 euro.

Conditii de finantare
Bugetul total disponibil este de 360.000 euro si poate fi selectata, in urma acestui apel, cate o singura propunere pentru fiecare tematica.
Termene limita

Termenul limita pentru transmiterea propunerilor de proiecte si a expresiilor de interes este 11 noiembrie 2009.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.