Deceniul de Incluziune a Romilor

Introducere

Deceniul de Incluziune a Romilor, 2005-2015, este o initiativa adoptata de catre cele opt tari din Europa Centrala si de Sud si sprijinita, in acelasi timp, de catre comunitatea internationala. Ea se concretizeaza in primul efort de cooperare internationala in scopul schimbarii vietii romilor din Europa.

Obiectivele programului

Deceniul de Incluziune a Romilor este o incercare unica de a sparge rutina unui ciclu al saraciei prin sporirea oportunitatilor de implicare si participare reale a romilor in viata economica si sociala a regiunii.

Conturandu-se ca un cadru de actiune pentru guverne/administratii, Deceniul monitorizeaza progresul in ceea ce priveste accelerarea integrarii sociale si ameliorarea statutului economic si social al comunitatii rome in regiune.

Solicitanti eligibili

Pot beneficia organizatiile neguvernamentale, autoritatile locale, nationale sau partenerii media.

Activitati eligibile

Planificarea pentru Deceniu a fost ghidata de catre Comitetul International de Coordonare, format din reprezentanti ai guvernelor, romi, donatori internationali si alte organizatii internationale, care au stabilit patru arii prioritare: educatie, ocuparea fortei de munca, sanatate si locuire. Comitetul de Coordonare a inclus, de asemenea, trei teme ce se regasec in toate ariile prioritare: saracia, discriminarea si genul.

Proiectele se refera la cercetare, advocacy, consolidarea capacitatilor eforturile, campanii de sensibilizare, expozitii de arta si de fotografie, documentare, dezbateri publice, precum si seminarii.

Conditii de finantare
Institutul pentru o Societate Deschisa va oferi pana la 40% din costul de un proiect individual, cu un maxim de alocare de 50.000 de euro.
Termene limita

Solicitarile de finantare pot fi depuse oricand pe parcursul anului.

Finantator: Fundatia Soros | Open Society Institute
Sursa: Fundatia Soros
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.