Granturile SEE pentru parteneriate in promovarea diversitatii in cultura si arta

artist_fotograf.jpg

A doua sesiune de proiecte finantate din Fondul pentru relatii bilaterale isi propune sa creeze sau sa intareasca premisele unei colaborari viitoare in domeniul cultural intre entitatile din statele donatoare si Romania.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 14.02.2014
Bugetul actiunii: 40.000 euro
Suma maxima: 1.500 euro/proiect

artist_fotografObiective specifice

Aceasta cerere de propuneri sustine activitatile de identificare a potentialilor parteneri din statele donatoare anterior/ in timpul pregatirii proiectului, respectiv dezvoltarea de parteneriate in vederea depunerii, spre finantare, a proiectelor culturale, in cadrul programului Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural European.

Solicitanti eligibili

 • Entitati publice:
 1. autoritati locale si nationale;
 2. institutii culturale;
 3. institutii de invatamant superior si institute de cercetare.
 • Organizatii neguvernamentale
 • Persoane fizice: creatori, artisti, experti din domeniul cultural, studenti.

Organizatiile/entitatile din statele donatoare pot solicita in mod direct finantare in cadrul acestei cereri de propuneri.

Solicitantii eligibili / parteneri din statele donatoare sunt:

 • organisme publice care activeaza in domeniul culturii, legal infiintate si cu sediul in statele donatoare, organizate si administrate in conformitate cu legislatia aplicabila;
 • organizatii neguvernamentale si nonprofit, legal infiintate si cu sediul in statele donatoare, organizate si administrate in conformitate cu legislatia aplicabila;
 • persoane fizice: creatori, artisti si experti din domeniul culturii, studenti.

Atentie: cei care au primit finantare in cadrul apelului 1 de relatii bilaterale din cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european nu poate depune un noua propunere in cadrul acestui nou apel de proiecte.

Activitati eligibile

 1. Intalniri de identificare potentiali parteneri pentru un viitor proiect intre entitatea din Romania si partenerul/ potentialul partener din statele donatoare;
 2. Participarea la diferite conferinte, calatorii de studii, vizite, evenimente, intalniri organizate cu potentialii parteneri din statele donatoare, in vederea identificarii partenerilor si a modalitatilor de dezvoltare a proiectelor in parteneriat.

Conditii de finantare

Alocarea totala aferenta prezentei cereri de propuneri este de 40.000 euro. Valoarea maxima a unei finantari este de 1.500 euro per entitate/organizatie.

Daca mai multe persoane din cadrul aceleiasi organizatii intentioneaza sa calatoreasca, suma specificata mai sus se va imparti intre persoanele participante la deplasare.

Valoarea finantarii poate acoperi pana la 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru actiunea bilaterala de parteneriat. Nu este solicitata cofinantare din partea solicitantului.

Cheltuielile eligibile in cadrul acestei cereri de propuneri sunt acele cheltuieli efectuate de catre beneficiarul finantarii implicat in actiunile bilaterale de parteneriat.

Aceste cheltuieli trebuie sa fie in concordanta cu practicile curente ale solicitantului si includ:

 • Cheltuieli de transport international (dus – intors), clasa economic;
 • Indemnizatia de sedere: cazare, diurna – la nivelul legislatiei nationale
 • Cheltuieli de transport local in Romania si in statele donatoare, in concordanta cu prevederile legislatiei nationale;
 • Taxe de acces la conferinte, seminarii, ateliere de lucru;
 • Cheltuieli cu asigurarea de calatorie.

Termen-limita

Termenul limita de depunere este 14 februarie 2014. Cererile de finantare depuse vor fi evaluate in mod continuu, in ordinea inregistrarii lor, pana ce intreaga alocare financiara va fi epuizata.

Toate actiunile de parteneriat finantate in cadrul acestei cereri de propuneri trebuie sa fie finalizate nu mai tarziu de 25 aprilie 2014.

Dosarul solicitarii de finantare va fi depus in 2 exemplare  (1 original si 1 copie) si o versiune electronica in plic sigilat, prin intermediul postei, curier, sau livrate personal la urmatoarea adresa:

Unitatea de Management a Proiectului, Ministerul Culturii, B-dul Unirii nr. 22, Et. 5, camera 503, Sector 3, Bucuresti – 030833.

Pentru relatii suplimentare, persoanele de contact sunt Monica Pislariu, responsabil comunicare si Cornelia Predoiu, responsabil cerere de propuneri; Tel./Fax: +40.21.222.84.79; E-mail: [email protected].

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului (PDF)

Annex 1 Application Form, PA17.RO13 – round 2 (DOC)

Annex 2 Applicant Statement on Eligibility, PA17.RO13 – round 2 (DOC)

Annex 3 Partnership Expression of Interest, PA17.RO13 – round 2 (DOC)

Annex 4 Partner Statement on Eligibility, PA17.RO13 – round 2 (DOC)

Annex 5 Final Report, PA17.RO13 – round 2 (DOC)

Annex 6 Payment Request,PA17.RO13 – round 2 (DOC)

Annex 7 Grant Contract, PA17.RO13 – round 2 (DOC)

Finantatori: Islanda, Liechtenstein si Norvegia
Sursa: Programul Fondul ONG in Romania

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.