ESPON: Apel pentru propuneri de proiecte de cercetare aplicata – Prioritatea 1 “Cercetare aplicata in domeniul dezvoltarii teritoriale, competitivitatii si coeziunii teritoriale”

Introducere

Programul ESPON 2013 finanteaza cercetarea teritoriului european (elaborarea de studii, cercetari aplicate, analize focalizate, instrumente stiintifice, furnizarea de informatii, etc.), sprijinind, astfel, formularea politicilor care vizeaza coeziunea si dezvoltarea durabila a teritoriului european.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii eligibili pentru finantare ESPON sunt institutiile publice si private din domeniul cercetarii (in principal universitati, institutii de cercetare, firme de consultanta cu activitate relevanta pentru domeniul dezvoltarii teritoriale).

Activitati eligibile

Tematica:
Marile Europei (European seas in territorial development) – 800 000 euro;
Indicatori si perspective pentru serviciile de interes general (Indicators and perspectives for services of general interest in territorial cohesion and development) – 1 000 000 euro.

Tematicile proiectelor de cercetare aplicata derulate in cadrul Prioritatii 1 a programului sunt definite pe baza nevoilor de cercetare a factorilor relevanti pentru formularea politicilor.

Proiectele de cercetare ESPON vor sprijini formularea politicilor prin crearea unei baze de informatii comparabile si de cunostinte cu privire la dinamica teritoriului, potentialul si provocarile teritoriului si se vor axa pe oportunitatile de dezvoltare ale regiunilor si oraselor.

Conditii de finantare
Bugetul disponibil pentru aceasta prioritate este de 1800000 euro.
Termene limita

Termenul limita pentru transmiterea proiectelor este 28 iunie 2010.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.