ESPON: Apel pentru propuneri de proiecte de analiza focalizata – Prioritatea 2 “Analize focalizate teritorial, realizate la cererea utilizatorilor/Etapa 2”

Introducere

Programul ESPON 2013 finanteaza cercetarea teritoriului european (elaborarea de studii, cercetari aplicate, analize focalizate, instrumente stiintifice, furnizarea de informatii, etc.), sprijinind, astfel, formularea politicilor care vizeaza coeziunea si dezvoltarea durabila a teritoriului european.

Obiectivele programului

Prin Prioritatea 2 este introdus un nou tip de proiecte in cadrul Programului ESPON 2013, proiecte care au ca specific utilizarea in cadrul unui parteneriat format din diferite institutii relevante pentru domeniul dezvoltarii teritoriale (stakeholderi) si institutiile de cercetare, a datelor si rezultatelor ESPON existente.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii eligibili pentru finantare ESPON sunt institutiile publice si private din domeniul cercetarii (in principal universitati, institutii de cercetare, firme de consultanta cu activitate relevanta pentru domeniul dezvoltarii teritoriale).

Activitati eligibile

Urmatoarele 8 tematici vor fi finantate vor fi finantate prin bugetul programului:
– EITA – ESPON si evaluarile impactului teritorial – 350.000 euro
– ULYSSES – Utilizarea rezultatelor cercetarilor aplicate ca etalon pentru planificarea si dezvoltarea teritoriala transfrontaliera – 350.000 euro
– RISE – Identificarea si schimbul de bune practici privind dezvoltarea strategiilor regionale integrate din Europa – 350.000 euro
– POLYCE – Metropolizarea si dezvoltarea policentrica in Europa Centrala: Variante strategice bazate pe date – 350.000 euro
– TPM – Monitorizarea performantelor teritoriului – 350.000 euro
– METROPOLIS – Conditii favorabile de dezvoltare in metropolele europene: Paris, Berlin, Varsovia – 350.000 euro
– SEMIGRA – Migratia selectiva si distributia inegala pe sexe in zonele rurale – 350.000 euro
– SMART-IST – Institutii “inteligente” pentru dezvoltarea teritoriala – 350.000 euro.

Procedura presupune parcurgerea a doua etape pentru realizarea analizelor focalizate: intr-o prima etapa (incheiata), institutiile relevante (stakeholders) sunt chemate sa isi exprime interesul pentru anumite informatii/cunostinte. Acest lucru se realizeaza prin transmiterea de expresii de interes privind ideea de proiect. Expresiile de interes selectate vor constitui baza pentru elaborarea specificatiilor proiectelor de analiza focalizata. Specificatiile sunt elaborate de catre Unitatea de Coordonare a programului in stransa colaborare cu institutiile relevante a caror idee de proiect a fost selectata.

In a doua etapa (etapa curenta) specificatiile de proiecte vor fi lansate spre cercetare in cadrul unui apel pentru propuneri de proiecte. Proiectele selectate vor fi realizate in stransa colaborarea cu institutiile relevante.

Conditii de finantare
Bugetul disponibil pentru aceasta prioritate este de 2800000 euro.
Termene limita

Termenul limita pentru transmiterea proiectelor este 28 iunie 2010.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.