Programul armonizat comun al Uniunii Europene de sondaje privind activitatile economice si consumatorii

Bani pentru sondaje privind activitatile economice si consumatorii in statele membre UE si in tarile candidate

Introducere

Comisia Europeana lanseaza o cerere de propuneri (ref. ECFIN/A3/2010/020) pentru realizarea de sondaje in cadrul Programului armonizat comun al Uniunii Europene de sondaje privind activitatile economice si consumatorii in cele 27 de state membre ale UE si in tarile candidate (Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Turcia si Islanda). Aceasta cooperare va lua forma unui acord-cadru de parteneriat intre Comisie si organismele specializate, pentru o perioada de patru ani.

Obiectivele programului

Programul are ca obiectiv colectarea de informatii referitoare la situatia economiilor din statele membre ale UE si din tarile candidate, astfel incat sa se poata realiza o comparatie intre ciclurile economice ale acestora, in scopuri legate de gestionarea Uniunii Economice si Monetare (UEM). Programul a devenit un instrument indispensabil atat in procesul de supraveghere economica a UEM, cat si din perspectiva obiectivelor generale de politica economica.

La programul armonizat comun al UE participa organisme/institute specializate care realizeaza sondaje de opinie pe o baza de finantare comuna. Comisia doreste sa incheie acorduri cu organisme si institute avand competentele necesare pentru a efectua, in urmatorii patru ani, unul sau mai multe dintre sondajele urmatoare:
– Sondaj privind investitiile;
– Sondaj privind constructiile;
– Sondaj privind comertul cu amanuntul;
– Sondaj privind serviciile;
– Sondaj privind industria;
– Sondaj privind consumatorii;
– Sondaje ad hoc privind chestiuni economice actuale. Aceste sondaje ad hoc sunt prin definitie ocazionale si completeaza sondajele lunare, utilizand aceleasi esantioane stabilite pentru acestea si avand drept scop obtinerea de informatii privind chestiuni specifice de politica economica.

Sondajele vor fi realizate in randul directorilor din sectorul industrial, al investitiilor, al constructiilor, al comertului cu amanuntul si al serviciilor, precum si in randul consumatorilor.

Solicitanti eligibili

Cererea de propuneri este deschisa organismelor si institutelor (persoane juridice) inregistrate intr-unul din statele membre ale UE, Croatia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Turcia si Islanda.

Solicitantii trebuie sa-si demonstreze statutul de persoana juridica si sa furnizeze documentele necesare prin intermediul formularului-standard pentru persoane juridice.

Activitati eligibile

Propunerile trebuie sa contina formularul-standard de cerere de subventionare completat si semnat, precum si toate documentele justificative mentionate in acesta. Solicitantii pot trimite propuneri pentru mai multe sondaje si pentru mai multe tari. Cu toate acestea, pentru fiecare tara trebuie trimisa o propunere separata.

Propunerile trebuie sa fie structurate pe trei sectiuni:
– propunerea administrativa;
– propunerea tehnica;
– propunerea financiara.

Conditii de finantare
Bugetul anual total disponibil pentru perioada mai 2011-aprilie 2012 pentru aceste sondaje este de aproximativ 5 620 000,00 EUR (cinci milioane sase sute douazeci de mii de euro).

Contributia Comisiei la finantarea comuna nu poate depasi 50% din costurile eligibile suportate de bene­ficiar pentru fiecare sondaj.

Comisia determina procentajul cofinantarii pe baza individuala.

Termene limita

Cererile se depun prin posta sau prin curier, data expeditiei fiind cel tarziu 8 noiembrie 2010. Dovada datei de expeditie se considera a fi stampila postei sau data chitantei eliberate de serviciul de curierat. Adresa este urmatoarea:

Pentru expeditia prin posta:
European Commission
Directorate-General for Economic and Financial Affairs
For the attention of Mr Johan VERHAEVEN
Call for proposals Ref. ECFIN/A3/2010/020
Unit R2, Office BU24 – 4/11
Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1-3
1140 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË

Pentru expeditia prin curier:
European Commission
Directorate-General for Economic and Financial Affairs
For the attention of Mr Johan VERHAEVEN
Call for proposals Ref. ECFIN/A3/2010/020
Unit R2, Office BU24 – 4/11
Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1-3
1140 Bruxelles/Brussel (Evere)
BELGIQUE/BELGIË

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.