Programul CANTEMIR – sectiunea Festival/Culture by Request

Programul CANTEMIR – a doua sesiune de finantare/2011

Obiectivele programului

Obiectivele Programului CANTEMIR sunt cresterea vizibilitatii si accesibilitatii culturii romanesti pe pietele culturale internationale si incurajarea cooperarii dintre artistii romani si straini.

In cadrul Sectiunii – FESTIVAL/Culture by Request, finantarea se acorda sub forma unor granturi de calatorie.

Prin finantarea solicitarilor in cadrul acestei sectiuni, Institutul Cultural Roman isi propune sa sustina participari romanesti la festivaluri (sau manifestari culturale similare) importante care au loc in strainatate, cu scopul de a asigura culturii romane o mai buna vizibilitate si de a creste accesul publicului de specialitate la creatia romaneasca contemporana de calitate, precum si pentru integrarea acesteia in circuitele internationale.

Solicitanti eligibili

Pot aplica:
a. persoane fizice, artisti sau creatori, cu cetatenie romana, care au implinit varsta de 18 ani;
b. grupuri artistice, fara personalitate juridica, constituite din persoane fizice, artisti sau creatori, cu cetatenie romana, care au implinit varsta de 18 ani;
c. persoane juridice de drept public sau privat, infiintate in conditiile legii romane.

Finantarea se va acorda solicitantilor romani care au fost selectati sau ale caror creatii au fost selectate in vederea participarii la festivaluri (sau manifestari culturale similare) importante din strainatate, care, prin amploarea si mijloacele de promovare oferite, asigura un grad cat mai mare de vizibilitate a artistului/artistilor romani si care pot oferi noi oportunitati de interactiune cu artisti si specialisti din mediul international.

Activitati eligibile

Proiectul trebuie sa se inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: literatura, arte vizuale, arhitectura si design, teatru, muzica, dans, film, patrimoniu cultural.

Finantarea se poate acorda pentru participarea la festivaluri internationale (sau manifestari culturale similare) care se desfasoara in strainatate.

Activitatile proiectului pentru care se solicita finantarea se pot desfasura incepand cu 8 august 2011 si se pot finaliza pana pe 31 decembrie 2011.

Conditii de finantare
Bugetul total anual disponibil pentru aceasta sectiune este de 300.000 lei, din care 24.000 lei (8%) vor fi alocati fondului pentru finantarea nevoilor culturale de urgenta.

Bugetul total alocat celei de-a doua sesiuni de finantare este 248.395 lei.

Valoarea maxima a finantarii care se poate acorda unui proiect este de 21.500 lei.

Finantarea nerambursabila se acorda pe principiul cofinantarii cheltuielilor eligibile ale proiectului de catre solicitant, din surse proprii sau atrase, in numerar si/sau in natura, in procent de minimum 10% din valoarea finantarii acordate de ICR.

Termene limita

Termenul limita pentru primirea dosarelor este 17 iunie 2011, pentru participari la festivaluri care au loc incepand cu 8 august 2011, dar nu mai tarziu de 31 decembrie 2011.

Dosarul de aplicatie poate fi depus la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 38, sector 1, intre orele 10:00 – 16:00, sau poate fi transmis prin posta/curier la adresa mentionata, cu confirmare de primire.

Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: Institutul Cultural Roman
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.