Retea politica europeana in domeniul competentelor-cheie in educatia scolara

Fonduri europene pentru stabilirea unei retele europene in domeniul competentelor-cheie in educatia scolara

Obiectivele programului

Obiectivul general al acestei cereri de propuneri este stabilirea unei retele europene a organizatiilor relevante din tarile care participa la Programul de invatare pe tot parcursul vietii. Scopul retelei este de a desfasura activitati de consiliere politica in vederea punerii in aplicare a recomandarii din 2006 privind competentele-cheie necesare pentru invatarea pe tot parcursul vietii in scoli. Aceasta ar trebui sa stimuleze cooperarea la nivel inalt intre factorii de decizie din statele membre, responsabili cu domeniile esentiale ale dezvoltarii scolare.

Prin urmare, reteaua ar trebui sa reuneasca organizatiile, cercetatorii si grupurile de parti interesate respective ale caror domenii de interes si de competenta constau in elaborarea programelor de invatamant, formarea profesorilor, examinare si evaluare, sustinerea activitatii de invatare si in orice alt domeniu care este considerat ca fiind fundamental in vederea elaborarii unei politici coerente pentru promovarea compe­tentelor-cheie.

Reteaua ar trebui sa examineze si sa prezinte recomandari cu privire la politicile care pot ajuta scolile sa se asigure mai bine ca toti studentii dezvolta competentele-cheie prevazute in recomandarea sus-mentionata.

Solicitanti eligibili

Prezenta cerere de propuneri se adreseaza ministerelor educatiei si altor organisme publice, precum cele responsabile cu programa de invatamant, formarea profesorilor, examinarea si evaluarea, centrele de cercetare si universitatile, fundatiile si asociatiile cu personalitate juridica si sediu social in una dintre tarile participante la Programul de invatare pe tot parcursul vietii.

Conditii de finantare
Acordul-cadru va dura din 2012 pana in 2014.

Bugetul total alocat cofinantarii acestei retele se ridica la 500 000 EUR pentru anul 2012. Sprijinul financiar acordat de Comisie nu poate depasi 75% din totalul costurilor eligibile.

Durata maxima a proiectelor este de 36 de luni.

Termene limita

Cererile trebuie trimise Comisiei cel tarziu pana la 30 septembrie 2011.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.