Boc promite ajutoare pentru IMM-uri

ajutoare pentru IMM-uri

“Acum pregatim, si saptamina viitoare vom discuta, probabil, in prima lectura, astfel incat pina la 1 iulie sa adoptam in Guvern un proiect de OUG pentru sprijinirea IMM-urilor cu garantii de stat si subventionare partiala a dobinzii, pentru ca acestea sa poata contracta credite in vederea sustinerii investitiilor si a locurilor de munca. Este o masura suplimentara care nu a fost pina acum aprobata pe linga alte masuri de stimulare a firmelor care angajeaza someri peste 40 de ani, sau care mai au trei ani pina la pensie, absolventi sau persoane cu dizabilitati”, a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, toate aceste firme beneficiaza de sprijin financiar din partea statului pe o perioada de la unu la trei ani.

“Se dau 500 de lei, sau 600-700 de lei pentru absolventi, pentru fiecare persoana angajata. Sunt politici active care au scopul de a genera locuri de munca sau de sustinere a investitiilor”, a afirmat Boc.

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta in care se spune ca statul va garanta in proportie de 80% creditele accesate de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) si va subventiona cu pana a 50% dobinzile aferente imprumuturilor contractate de aceste firme pentru a le ajuta sa depaseasca dificultatile financiare cauzate de criza.

Se instituie astfel o schema de garantare in baza careia Fondul National de Garantare a Creditelor IMM-uri va garanta, in numele si in contul statului, creditele ce urmeaza sa fie contractate de IMM-uri.

Garantia statului va acoperi maximum 80% din valoarea creditului solicitat, exclusiv dobinzi, comisioane si alte speze datorate de beneficiar institutiei de credit, insa nu va trece de 100.000 de lei. Dobanda va fi subventionata in proportie de 50% si nu va depasi 125.000 de lei/an/beneficiar.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.