MEDIA 2007 – Sprijin pentru digitizarea cinematografelor europene

Bani pentru cinematografele care ruleaza filme europene

Obiectivele programului

Obiectivele globale ale programului sunt:
(a) sa conserve si sa puna in valoare diversitatea culturala si lingvistica europeana, precum si patrimoniul cinematografic si audiovizual, sa garanteze accesul publicului la acesta si sa promoveze dialogul inter­cultural;
(b) sa intensifice circulatia si audienta operelor audiovizuale europene in interiorul si in exteriorul Uniunii Europene, inclusiv printr-o mai mare cooperare intre operatori;
(c) sa consolideze competitivitatea sectorului audiovizual european in cadrul unei piete europene deschise si concurentiale, care sa favorizeze ocuparea fortei de munca, inclusiv prin promovarea legaturilor intre profesionistii din sectorul audiovizual.

Scopul schemei privind “digitizarea cinematografelor” este de a incuraja cinematografele sa ruleze un procent semnificativ de opere europene non-nationale, pentru a exploata posibilitatile oferite de tehnologia digitala.

Prezenta cerere de propuneri are ca scop facilitarea tranzitiei la tehnologia digitala pentru cinematografele care ruleaza filme europene, prin sprijinirea costurilor indirecte in legatura cu achizitionarea unui proiector digital.

Solicitanti eligibili

Prezenta cerere de propuneri se adreseaza operatorilor europeni independenti de cinematografe a caror activitate principala este proiectia de filme.

Candidatii trebuie sa fie stabiliti in una dintre urmatoarele tari:
– cele 27 de state ale Uniunii Europene;
– tarile SEE, Elvetia si Croatia.

Organizatiile candidate trebuie:
– sa fie cinematografe care ruleaza premiere (care programeaza filme europene in premiera, in decurs de maxim 12 luni de la data premierei nationale);
– sa fie deschise pentru public de cel putin 3 ani;
– sa dispuna de un sistem de eliberare de bilete si de declaratie de intrare;
– sa aiba cel putin un ecran si 70 de locuri;
– sa fi prezentat 520 de proiectii pe an in cazul cinematografelor permanente (cinematografe care func­tioneaza cel putin 6 luni pe an), 300 de proiectii pentru cinematografele cu un singur ecran (30 de proiectii pe luna) si cel putin 30 de proiectii pentru cinematografele de vara/in aer liber (cinematografe care functioneaza mai putin de sase luni pe an);
– sa fi avut cel putin 20 000 de spectatori in ultimele 12 luni sau 20 000 de intrari in cinematograf cu plata efectiva a unui bilet normal.

Activitati eligibile

Sprijin pentru costurile indirecte legate de cumpararea proiectoarelor digitale care indeplinesc cerintele privind securitatea continutului in vederea respectarii Initiativei privind cinematografele digitale (Digital Cinema Initiative – DCI) care urmeaza a fi instalate intr-un cinematograf care indeplineste toate criteriile de eligibilitate.

Sprijinul poate fi solicitat pentru un singur proiector pentru fiecare ecran pentru maximum 3 ecrane in cadrul unui cinematograf.

Proiectorul trebuie sa fie achizitionat intre data depunerii cererii si 30 iunie 2013.

Conditii de finantare
Bugetul anual alocat pentru cofinantarea proiectelor este estimat la 2 000 000 EUR.

Contributia financiara atribuita este o subventie si ia forma unei sume forfetare, de maximum 20 000 EUR per ecran.

Aceasta subventie acopera toate costurile legate de trecerea cinematografelor europene la tehnologia digitala, excluzand costurile proiectorului digital si ale serverului.

Termene limita

Propunerile trebuie sa fie trimise (conform datei postei) pana la 15 septembrie 2011.

Propunerile trebuie trimise la urmatoarea adresa:
Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA)
Constantin DASKALAKIS
BOUR 3/66
Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1
1049 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.