PROMOCULT 2009

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Obiectivele programului

Programul „Promocult 2009” are ca principal obiectiv promovarea valorilor culturale contemporane din Romania, prin intermediul proiectelor si actiunilor culturale din domeniul artelor vizuale, artelor spectacolului si culturii scrise, vizand o prezentare activa a diversitatii continuturilor si expresiilor artistice.

Asigurand creatorilor romani oportunitatea de a-si face cunoscuta opera in spatiul european, Programul „Promocult 2009” prilejuieste accesul la cunoasterea valorilor culturale din Romania de catre publicul european, cat si crearea unei perceptii corecte asupra potentialului cultural si social al Romaniei.

Solicitanti eligibili

Conform Art. 2 al Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor si proiectelor culturale, cu modificarile si completarile ulterioare, poate solicita finantare nerambursabila:
– orice persoana fizica autorizata sau persoana juridica de drept public sau privat, romana sau straina, infiintata in conditiile legii romane sau straine*, dupa caz, care depune o oferta culturala, nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local si a respectat obligatiile asumate prin contractele de finantare nerambursabila anterioare;
– orice institutie publica ce depune o oferta culturala pentru realizarea altor proiecte si activitati culturale decat cele stabilite ca obligatii sau programe minimale anuale.

Activitati eligibile

Domeniile culturale de referinta pentru Programul „Promocult 2009” si bunurile culturale care se pot promova:
1. Arte vizuale – expozitii realizate dupa 1 ianuarie 1990;
2. Cultura scrisa – poezie, proza, dramaturgie – opere publicate dupa 1 ianuarie 1990, sub semnatura unui autor din Romania si/sau traduceri realizate dupa 1 ianuarie 2000, a unor opere, indiferent de data publicarii, sub semnatura unui autor din Romania;
3. Cinematografie – lungmetraj, scurtmetraj de fictiune, film documentar si de animatie, realizate cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei;
4. Teatru – spectacol sau concert realizat in perioada septembrie 2005 – martie 2009;
5. Muzica – spectacol sau concert realizat in perioada septembrie 2005 – martie 2009;
6. Dans – spectacol sau concert realizat in perioada septembrie 2005 – martie 2009.

Conditii de finantare
Prin Programul „Promocult 2009” se poate acorda finantare nerambursabila pentru exploatarea/promovarea bunurilor culturale deja existente. Nu se acorda finantare pentru producerea de bunuri culturale.

Proiectele propuse spre finantare urmeaza a se derula in tarile Uniunii Europene.

Suma solicitata pentru finantarea unui proiect/unei actiuni culturale nu poate depasi 350.000 lei. Acordarea finantarii nerambursabile este conditionata de existenta altor surse de finantare, proprii si/sau atrase de beneficiar, care pot fi asigurate in numerar si/sau in natura.

Contributia proprie a solicitantului trebuie sa fie de minimum 20% din totalul cheltuielilor.

Termene limita

Pentru moment linia de finantare a fost inchisa pana la noi reglementari.

Finantator: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Sursa: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top