Programul “Infiintarea de centre de plasament de tip familial – casute si apartamente pentru copiii din institutiile cu o capacitate mai mare de 100 de locuri, care nu au fost restructurate pe module de tip familial”

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Obiectivele programului

Cresterea calitatii ingrijirii si protectiei copilului separat de parintii sai.

Solicitanti eligibili

Pot avea calitatea de solicitanti eligibili numai urmatoarele persoane juridice:

  1. Persoane juridice fara scop patrimonial – asociatii ori fundatii constituite conform legii, acreditate sau in curs de acreditare – care functioneaza de cel putin un an si care au ca obiect de activitate desfasurarea de activitati nonprofit in domeniul protectiei drepturilor copilului;
  2. Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din subordinea Consiliilor Judetene, respectiv a Consiliilor Locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti.

Propunerile de proiect pot fi prezentate in nume propriu sau in parteneriat public-public, public-privat sau privat-privat. Partenerii desemneaza din randul lor pe cel care ii reprezinta in raporturile cu autoritatea finantatoare, in calitate de solicitant principal, pe tot parcursul procesului de selectie publica de proiecte, dar toate documentele depuse pana la atribuirea contractului de finantare nerambursabila vor fi semnate/contrasemnate de fiecare partener.

Activitati eligibile

Reducerea numarului de copii aflati in ingrijirea centrelor de plasament de tip clasic, finalizarea proiectelor din cadrul Programului de interes national nr. 1/2006 si cresterea numarului de centre de plasament de tip familial.

Conditii de finantare
Solicitantul va suporta toate costurile asociate elaborarii si prezentarii scrisorii de interes, a documentelor de calificare (documente care dovedesc eligibilitatea, inregistrarea, capacitatea tehnica si capacitatea economico-financiara) si a propunerii de proiect, iar autoritatea finantatoare nu va fi responsabila sau raspunzatoare pentru costurile respective.

Propunerea de proiect elaborata de solicitant trebuie sa cuprinda: propunerea tehnica si financiara, documentele de calificare: documentele care dovedesc eligibilitatea, inregistrarea, capacitatea tehnica si capacitatea economico-financiara.

Bugetul aferent anului 2007 pentru acest program de interes national este de 5.800 mii lei, inclusiv activitatea de proiectare.

Termene limita

Termenul limita nu a fost inca anuntat.

Finantator:
Sursa: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.