Rromii impreuna pentru Europa 2009

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

In concordanta cu procesul de integrare si promovare a diversitatii culturale ca element central al unei politici culturale coerente, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National finanteaza si in anul 2009 Programul pentru protejarea, afirmarea, dezvoltarea si exprimarea libera a identitatii culturale a minoritatilor nationale din Romania, numit in continuare „Rromii impreuna pentru Europa 2009”.

Obiectivele programului

Programul urmareste, in conformitate cu Hotararea de Guvern nr. 430/2001, „Strategia nationala de imbunatatire a situatiei rromilor” si continuarea implementarii Directiei de actiune „Cultura si Culte”.

Solicitanti eligibili

Conform Art. 2 al Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de
finantare a programelor si proiectelor culturale, cu modificari si completari ulterioare, poate
solicita finantare nerambursabila:
– orice persoana fizica autorizata sau persoana juridica de drept public sau privat romana, infiintata in conditiile legii romane, care depune o oferta culturala, nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local si a respectat obligatiile asumate prin contractele de finantare nerambursabila anterioare;
– orice institutie publica ce depune o oferta culturala pentru realizarea altor proiecte si activitati culturale decat cele stabilite ca obligatii sau programe minimale anuale.

Activitati eligibile

Vor fi promovate constructia si dezvoltarea unei retele de educatie interculturala si (re)valorizare a patrimoniului cultural rrom, cresterea gradului de accedere a rromilor la drepturile cetatenesti, educatia interculturala pentru combaterea discriminarii, educatia vocationala in scopul includerii comunitatilor de rromi, stimularea (re)valorizarii meseriilor traditionale si implicarea liderilor traditionali locali si a tinerilor in promovarea activa a diversitatii continuturilor si expresiilor artistice.

Domeniile culturale de referinta pentru Programul „Rromii impreuna pentru Europa 2009”:
– Teatru;
– Muzica;
– Dans.

Prin Programul „Rromii impreuna pentru Europa 2009” se poate acorda finantare nerambursabila atat pentru producerea de bunuri culturale cat si pentru exploatarea/ promovarea bunurilor culturale deja existente.

Conditii de finantare
Suma solicitata pentru finantarea unui proiect/unei actiuni culturale nu poate depasi 55.000 lei. Depasirea acestei sume atrage eliminarea ofertei culturale din licitatie.
Termene limita

Pentru moment linia de finantare a fost inchisa pana la noi reglementari.

Finantator: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Sursa: Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top