Program CIP: Clustere si antreprenoriat pentru sustinerea industriilor emergente

industrial.jpg

Clustere si antreprenoriat pentru sustinerea industriilor emergente

Status: INACTIV
Depunere pana la: 17.04.2013
Suma maxima: 708.333 euro

Aceasta cerere de proiecte vizeaza sa sustina regiunile a se adapta si a-si schimba structurile industriale, in vederea valorificarii intregului potential al clusterelor si spiritului de antrepriza pentru dezvoltare regionala si adaptare la provocarile societale: reducerea emisiilor de CO2, imbunatatirea eficacitatii energetice si protectia mediului.

industrialPentru a atinge obiectivul stabilit mai sus, solicitantul va elabora o strategie regionala sau un master plan care demonstreaza in mod clar vointa politica de a sprijini punerea in aplicare a unor astfel de activitati. Acest lucru trebuie subliniat intr-o foaie de parcurs detaliata, cu un angajament de a (re-) aloca mijloacelor bugetare existente si folosirea profitabila a fondurilor publice si/sau private, cum ar, spre exemplu, fondurile structurale.

Actiunile finantate:

  • invatare reciproca transnationala a politicilor;
  • colaborare intre clustere si activitati de networking;
  • activitati de sprijin antreprenorial prin scheme de vouchere, servicii de incubare sau internationalizarea IMM-urilor.

Durata proiectului poate fi de maximum 24 luni.

Solicitanti eligibili

Coordonatorul trebuie sa reprezinte o regiune, sa fie un organism regional responsabil/implicat in finantarea si/sau implementarea programelor specifice inovatoare de sprijin pentru IMM-uri; agentii regionale de dezvoltare, clustere (alte organisme intermediare ce reprezinta IMM-urile).

Tari participante: state membre UE, Spatiul Economic European, tari candidate, tari participante la programul CIP

Consortiile trebuie sa includa, fara restrictii geografice, minimum 3 si maximum 5 parteneneri provenind dintr-una sau mai multe tari.

Bugetul alocat: 4.250.000 euro, maxium 95% cofinantare si 708.333 euro /proiect. Vor fi cofinantate maximum 6 proiecte.

Aplicatiile se depun numai online.

Data limita de depunere a aplicatiilor: prima etapa, 17 aprilie 2013, etapa a II-a, pentru castigatorii primei etape: 22 august 2013. Pentru prima etapa, trebuie prezentata doar o nota conceptuala a ideii de proiect; in etapa a doua, se pot prezenta doar castigatorii primei etape.

Sursa: Europa.eu
Finantator: Uniunea Europeana

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.