Programe de formare profesionala pentru cresterea performantelor individuale ale angajatilor SPO

fronPage_slider_0Proiectul “CompEtent – dezvoltarea competentelor angajatilor SPO pentru cresterea Calitatii si Eficientei serviciilor furnizate” continua activitatea de formare profesionala cu personalul Serviciului Public de Ocupare din judetele Vaslui, Botosani, Timis, Arges, Bacau, Buzsu, Tulcea, Vrancea.

Bilantul programelor de formare profesionala pana la luna martie, inclusiv, arata realizarea unui numar de saisprezece sesiuni de formare in domeniile: evaluator proiecte, competente in limba engleza, management proiect, securitate si sanatate in munca si resurse umane.

La sfarsitul programelor de formare, angajatii SPO vor dobandi competente profesionale ce vor determina o evolutie pozitiva in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite, evolutie care se va regasi descrisa in studiul privind evaluarea gradului de satisfactie al participantilor dupa finalizarea programelor de formare profesionala. Procesul de evaluare al calitatii serviciilor oferite de SPO se va realiza printr-un studiu care va aduna date relevante privind dezvoltarea competentelor personalului SPO precum si calitatea serviciilor oferite la nivelul judetelor implicate.

In luna martie se desfasoara activitatea de identificare a instrumentelor aplicate la nivelul agentiilor de ocupare a fortei de munca in activitatile de consiliere profesionala si mediere a muncii. Au fost transmise institutiilor partenere in proiect doua chestionare: un chestionar pentru identificarea instrumentelor utilizate in activitatea de consiliere profesionala si un chestionar pentru identificarea instrumentelor utilizate in activitatea de mediere a muncii. Toate rezultatele sunt inregistrate si interpretate, de expertii de consiliere si mediere, rezultate ce vor fi cuprinse intr-un studiu care va veni cu propuneri de imbunatatire a acestor activitati.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”, Axa prioritara 4 “Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de interventie 4.2 “Formarea personalului propriu al SPO”, solicitant Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, in parteneriat cu A.J.O.F.M. Botosani, A.J.O.F.M. Timis, A.J.O.F.M. Arges, A.J.O.F.M. Bacau, A.J.O.F.M. Buzau, A.J.O.F.M. Tulcea, A.J.O.F.M. Vrancea, Asociatia Aproape de Tine – Iasi, Asociatia Comunitara de Unitate si Mediere si SIVECO Romania SA.

Pentru alte informatii privind stadiul implementarii proiectului, puteti accesa pagina web www.proiectcompetent.ro.

Vasiliu Genoveva – expert comunicare si promovare proiect

Asociatia Comunitara de Unitate si Mediere Vaslui

Email: [email protected]; www.proiectcompetent.ro

Facebook: Proiect CompEtent_ID 130703

 Manager proiect “CompEtent”: Gabriel LAZAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.