Se va lansa un prim apel prin Programul URBACT III in aceasta luna

calendar-MADR.jpg

oraseRetele pentru Planificarea Actiunilor va fi primul apel de proiecte din cadrul Programului de Cooperare Teritoriala Europeana, URBACT III ce va fi lansat la sfarsitul lunii martie 2015.

URBACT III este un program european care faciliteaza schimbul de informatii in vederea promovarii dezvoltarii urbane durabile si este finantat prin FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regionala). Bugetul acestui program a crescut cu 40%.

Programul isi propune ca orasele sa colaboreze in vederea rezolvarii provocarilor urbane majore, confirmand, totodata, rolul crucial pe care centrele urbane il au in confruntarea cu schimbarile actuale ale societatii. URBACT va sprijini orasele in dezvoltarea de solutii pragmatice, noi si durabile, care imbina intr-o abordare integrata aspect sociale, economice si de mediu inconjurator.

Prin noul program URBACT III, se va acorda finantare pentru 3 tipuri de interventii: schimbul transnational, consolidarea capacitatii si capitalizarea & diseminarea.

Obiectivele programului vizeaza cresterea capacitatii oraselor de a gestiona politicile si practicile urbane durabile in mod integrat si participativ si crearea conditiilor pentru ca expertii si factorii de decizie sa aiba acces la cunostinte legate de dezvoltarea urbana durabila.

Calendar estimativ de lansare a primelor apeluri:

  • Retele pentru Planificarea Actiunilor – martie 2015;
  • Retele de Transfer – iunie 2015;
  • Retele de Implementare – octombrie 2015.

In luna aprilie, va fi organizat la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Punlice un eveniment InfoDay dedicat sprijinirii potentialilor beneficiari romani pentru implicarea in Retelele din cadrul URBACT III si a implementarii proiectelor din cadrul acestui Program.

Documente utile:
Draft Apel de proiecte Retele pentru Planificarea Actiunilor [EN]
Draft Retele de Transfer [EN]

Sursa: ADR Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.