Programele Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate din lipsa de bani

casa-verde1.jpg

Programele Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate in 2012 din lipsa de bani la Administratia Fondului de Mediu (AFM), a anuntat ministrul Mediului, Korodi Attila: “Anul acesta avem un buget mult mai mic la fondul de mediu, de aceea sintem in imposibilitatea de a suplimenta fondurilor alocate programului Rabla, de exemplu. Suntem nevoiti ca programul care a inceputul anul acesta sa se termine la cota alocata pana acum, pentru ca nu mai avem resurse financiare sa suplimentam.

Programul Rabla editia 2012 a inceput in urma cu nici o luna, fondurile destinate acestuia putand acoperi casarea a 30.000 de masini vechi. In mai putin de o luna, conform statisticilor Ministerului Mediului au fost acoperite costurile pentru scoaterea din uz a aproape 12.000 de masini, mai exact 11.927. Si anul trecut programul Rabla a inceput initial cu o alocare bugetara suficienta pentru casarea a 30.000 de masini.

Potrivit ministrului, dificultatile financiare de la fondul de mediu au aparut dupa ce, printr-o decizie guvernamentala, surplusul de bani din anii trecuti a fost blocat. “Avem in conturile administratiei banii de anul trecut, luam si dobinda pe ei, insa nu avem voie sa-i folosim din ratiuni de mentinere in limite normale a deficitului bugetar“, a declarat presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu.

Si ministrul Korodi Attila a declarat ca decizia Guvernului are legatura cu limitarea cheltuielilor bugetare in anul 2012. “Este o decizie a guvernului, nu apartine ministerului sau ministrului Mediului. Sint ratiuni bugetare, lucruri care tin de incadrarea intr-o anumita limita a cheltuielilor pentru acest an“, a spus ministrul Korodi. Atat ministrul, cat si seful AFM au tinut sa intareasca faptul ca bani exista si ca destinatia lor nu va fi schimbata.

Speram ca, la un moment dat, probabil la jumatatea acestui an, cu ocazia unei rectificari bugetare, sa primim fonduri suplimentare. Nu de la buget, ci sa ni se permita sa cheltuim din acesti bani aflati in conturile AFM“, a mai explicat Korodi.

Pe langa programul Rabla, si programul Casa Verde va avea dificultati in derulare in 2012. “Suntem nevoiti sa nu deschidem o noua sesiune a programului Casa Verde, anul acesta, ne concentram eforturile financiare pentru acoperirea cheltuielilor si plata sumelor in urma investitiilor facute anul trecut in acest program“, a mai explicat Korodi.

Sursa: Ziarul de Iasi

One thought on “Programele Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate din lipsa de bani”

 1. Pavel spune:

  “Suntem nevoiti sa nu deschidem o noua sesiune a programului Casa Verde,
  Cel mai economic mod de incalzire
  aceste 2 afirmaţii le-am copiat de mai sus
  oare nu se gândeşte cineva, undeva acolo sus, că ţara are numai de câştigat, ca şi locatarii ei, dacă folosim aceste sisteme descoperite de om tocmai pentru a ne face viaţa mai bună? ca să nu mai vorbim de săraca noastră, nu c-o iubim ci doar c-o locuim ca nişte chiriaşi indiferenţi, planetă pentru care absolut nimeni nu face nimic ca s-o salvăm!
  ce câştigă guvernul dacă nu aprobă fonduri iar noi cheltuim mai mult în detrimentul nostru şi pe suportarea planetei? REFLECTAŢI toţi cei aveţi posibilitatea!!!!!!!!!!! şi obligaţia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.