Galati: Aproape 40 milioane lei pentru reabilitarea si modernizarea a doua drumuri judetene

phpThumb_generated_thumbnailjpg-2.jpg

Consiliul Judetean (CJ) Galati a emis ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare si modernizare a doua drumuri judetene, valoarea investitiei fiind de aproape 40 milioane lei, se arata intr-o informare transmisa marti de biroul de presa al institutiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre DJ 242B Targu Bujor – Beresti si DJ 251 Tecuci – Matca, finantarea fiind asigurata prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) 2017-2020.

“Doua dintre cele mai circulate drumuri judetene au intrat intr-un amplu proces de reabilitare si modernizare, in cadrul unui proiect de aproape noua milioane de euro. Peste 22 de kilometri de drum judetean vor fi modernizati complet pe DJ 242B, intre Targu Bujor- Moscu – Baneasa – Beresti, si pe DJ 251, intre Matca si Tecuci. Cele doua segmente de drum judetean fac legatura cu alte doua proiecte majore de modernizare a infrastructurii rutiere, DJ 242 Foltesti – Targu Bujor – Virlezi si DJ 251 Smardan – Slobozia Conachi – Matca, pentru care avem deja semnate contracte de finantare pe fonduri europene. in acest moment sunt in desfasurare lucrari de asfaltare pe mai multe segmente de drum judetean, in cadrul unui proiect finantat din bugetul propriu al Consiliului Judetean Galati”, a declarat presedintele CJ Galati, Costel Fotea.

El a precizat ca in cadrul proiectului vor fi reabilitate si patru poduri de lungimi diferite, lucrarile avand termen de finalizare 30.12.2019.

Prin PNDL 2017 -2020, judetul Galati are alocata suma de 674.295.200 lei pentru implementarea a 131 de proiecte.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.