Programele Rabla si Rabla Plus vor demara in jurul datei de 10 mai

3-rabla-mfax-laszlomihaly.jpg

Programele Rabla si Rabla Plus vor demara, in acest an, in jurul datei de 10 mai, imediat dupa ce se vor incheia perioadele de dezbateri publice si sesiunea de validare a producatorilor, a anuntat, luni, la Antena 3, Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

”Ii anunt pe toti romanii care au masina mai veche de 10 ani ca, probabil in jurul datei de 10 mai, vor putea sa acceseze programele ‘Rabla’ si ‘Rabla Plus’. Ministerul Mediului are, acum, postat pe site Ghidul de finantare pentru cele doua programe, ghid care este in dezbatere. si pentru ca urmarim ca pasii sa fie foarte repede facuti, astfel incat Ordinul de ministru sa poata fi publicat in Monitorul Oficial imediat dupa dezbaterea publica si pe urma imediat sa trecem la validarea producatorilor, o sa spun tuturor romanilor ca preluam, pe cat este posibil, toate observatiile care ne sunt facute prin Facebook, pe alte mijloace de comunicare — mailuri sau chiar pe faxul ministerului. in momentul in care dezbaterea publica este gata, pe data de 24 aprilie, sa fim gata si cu Ghidul, si cu procedura intocmai. Am reusit si chiar ne-am dorit sa lansam deodata ambele programe, atat ‘Rabla’, cat si ‘Rabla Plus’, undeva in jurul datei de 10 mai, pentru ca de data aceasta cetatenii sau persoanele juridice care doresc sa-si achizitioneze o masina electrica beneficiaza de o prima de 10.000 de euro si au posibilitatea sa beneficieze si de cei 6.500 de lei care inseamna prima de casare”, a spus Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, bugetul alocat pentru acest an in cadrul programului ‘Rabla’ se situeaza la 180 de milioane de lei, iar prima de casare ramane, ca si in 2016, la 6.500 de lei.

Continuarea articolului: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.