Credit Agricole preia Emporiki Bank Romania

investitii.jpg

Grupul francez Credit Agricole va prelua Emporiki Bank Romania de la divizia Emporiki Bank Grecia, pe care o detine integral, iar dupa finalizarea tranzactiei subsidiara romaneasca va adopta numele Credit Agricole.

Preluarea care trebuie aprobata de Banca Nationala a Romaniei este “ultima etapa a unui proces inceput in 2009, in scopul consolidarii legaturilor dintre Credit Agricole si subsidiarele grupului Emporiki”, se arata intr-un comunicat al Emporiki Bank Romania.

Emporiki Romania beneficiaza deja de acces la finantare directa din partea grupului francez, se arata in comunicat. Acordul pentru preluarea subsidiarei din Romania face parte dintr-un transfer mai amplu, al tuturor subsidiarelor Emporiki Bank din Balcani, catre grupul Credit Agricole. Decizia vine in contextul incertitudinilor privind situatia din Grecia dupa alegerile de duminica, dar si la scurt timp dupa un articol al cotidianului Wall Street Journal, care anunta, pe surse, ca grupul francez ar putea renunta la Emporiki, lasand institutia de credit sa se prabuseasca, daca Grecia iese din zona euro. Credit Agricole a preluat Emporiki Bank in 2006.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.