Programul Cultura (2007-2013): Componenta 1.1. Proiecte multianuale de cooperare

chitari.jpg
Bani pentru sprijinirea proiectelor culturale – Componenta 1.1. Proiecte multianuale de cooperare.

Status: ACTIV
Depunere pana la: 5.04.2013
Bugetul total: 785.000 lei
Obiectivele prograchitarimului

Obiectivul general al programului este sa contribuie la punerea in valoare a spatiului cultural comun bazat pe o mostenire culturala similara, prin dezvoltarea cooperarii culturale intre operatorii culturali din statele participante la Program, cu scopul de a incuraja emergenta cetateniei europene.

Proiectele din aceasta sectiune trebuie sa implice cel putin sase operatori culturali din sase tari diferite participante la program.

Solicitanti eligibili

Pot beneficia de finantare operatorii culturali care sa coopereze si sa desfasoare activitati culturale intra- si transsectoriale, cu o durata de trei-cinci ani.

Activitati eligibile

Cofinantarea comunitara se acorda pentru proiectele care cuprind un numar de activitati culturale multianuale care au drept scop realizarea unei cooperari durabile si structurate intre operatorii culturali. Proiectele pot fi de tip sectorial sau transsectorial si trebuie sa urmeze un obiectiv global comun, bazat pe un acord de cooperare.

Fondurile sunt destinate lansarii sau dezvoltarii sferei geografice de acoperire a unui proiect si asigurarii durabilitatii acestuia, dupa incheierea perioadei de finantare.

Domeniile culturale

  • Arte vizuale
  • Arhitectura
  • Artele spectacolului
  • Patrimoniu cultural
Conditii de finantare
Bugetul total alocat pe anul 2013 este in suma de 785.000 lei.
 
Suma solicitata de la Ministerul Culturii pentru cofinantarea unui proiect cultural prin Programul “Cultura 2007 – 2013” nu poate depasi 40% din valoarea cheltuielilor care vor fi efectuate in anul 2013.
 
Finantarea proiectelor se va acorda in limita bugetului existent si in ordinea depunerii documentatiei de finantare.
 
Acordarea cofinantarii nerambursabile este conditionata de existenta finantarii proiectului de la Uniunea Europeana si de contributia solicitantului din surse proprii sau atrase, care trebuie sa fie de minimum 20% la valoarea finantata de Ministerul Culturii si care urmeaza a fi dovedita prin documente justificative (contracte, facturi si documente de plata) cu ocazia decontului.
Termene limita

Termenul-limita pana la care organizatii din Romania implicate in proiecte finantate prin Programul Cultura (fie lideri de proiect, fie coorganizatori) pot depune documentatia la Ministerul Culturii este 5 aprilie 2013.

Finantarea nerambursabila a proiectelor culturale se aloca pentru activitatile derulate in respectivul an bugetar, in intervalul cuprins intre data semnarii contractului de finantare si 15 noiembrie, in functie de perioada de desfasurare a fiecarei etape a proiectului.

Pentru proiectele care se defasoara pe o perioada mai mare de 1 an, Ministerul Culturii poate acorda cofinantare in fiecare an, in functie de bugetul alocat si cu indeplinirea exigentelor prevazute de Normele metodologice din anul respectiv.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Uniunea Europeana

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.