Programul de perfectionare: Formator la Bacau, in perioada 3 – 20 iunie

In conformitate cu Legea 129/2000, orice persoana care desfasoara  activitati cu caracter instructiv-educativ la nivelul programelor-formale sau informale, destinate educatiei adultilor trebuie sa aiba calitatea de Formator.

Cursul oferit de INTERACTIV RO CONSULT se axeaza pe interelationare si interactivitate, pe  metode moderne de predare (joc de rol, ateliere si exercitii pe grup, brainstorming, etc.) utilizate cu succes de lectorii nostri, demonstrand prin insasi calitatea trainingului oferit – aplicabilitatea concreta ce ajuta la eficientizarea si intensificarea  procesului de invatare. Se va accentua rolul aspectelor psihologice, al comunicarii in procesul de formare, a calitatilor empatice a formatorului, perceptiei corecte asupra cordarii/primirii feedbackului, efectuarii unei analize efective a nevoilor si planificarea realista a unei sesiuni de instruire eficiente care sa se adreseze tuturor stilurilor de invatare.

Tematica:

– ce inseamna instruirea – scopul si obiectivele unui program de instruire;
– cadrul legislativ;
– formarea continua – baza a competentei;
– formatorul – statut, profil, rol;
– cum invata adultii (teoria lui keolb, stiluri de invatare, principiile procesului de invatare, tehnici de invatare, memorarea informatiilor, bariere in invatare, motivarea participantilor la invatare);
– comunicarea in procesul de formare (comunicarea verbala si non verbala);
– etapele realizarii unui proces de formare;
– metode si tehnici de formare (folosirea materialelor ajutatoare);
– aspecte psihologice in procesul de formare;
– elaborarea programei analitice;
– revizuirea si promovarea programului;
– evaluarea formarii (evaluarea cursantilor, formatorilor si a sesiunii de formare).

in procesul de invatare utilizam metode moderne de pregatire si de abordare a cursurilor:

(1) cursuri deschise fata-in-fata in care au loc prezentari, dezbateri, discutii active, studii de caz (30 ore);
(2) lucru in echipe pe proiecte specifice (30 ore);
(3) tutoriale on-line unde cursantii beneficiaza de consiliere si indrumare in realizarea aplicatiilor practice (30 ore);

Diplome:La absolvirea cursului se ob?ine un CERTIFICAT DE ABSOLVIRE si un SUPLIMENT DESCRIPTIV pentru perfectionarea ca FORMATOR eliberat de Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse.

Taxa de inscriere la curs este de 390 ron. Taxa include: suportul de curs; modele; fise de lucru; studii de caz; legislatie relevanta; alte materiale auxiliare; CD cu materiale pe suport electronic.
Conditii de inscriere: completarea fisei de inscriere; copie CI/BI participanti, copie certificat de casatorie participanti (daca este cazul); copie diploma ultima forma de invatamant absolvita de participanti (minim diploma bacalaureat); CV-ul.

Detalii si inscrieri:
Tel/Fax: 0234/571.504, 0729/292.246
E-mail: [email protected]

Sursa: Managementul-proiectelor.ro, 26 mai 2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top