Programul “Erasmus pentru tineri antreprenori”

business_people.jpg

Prezenta cerere de propuneri are rolul de a ajuta tinerii antreprenori din tarile participante sa isi imbogateasca experienta, sa invete si sa isi creeze o retea de contacte prin petrecerea unor perioade de timp in alte tari participante, in intreprinderile unor oameni de afaceri experimentati.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 30.11.2014
Bugetul programului: 170.000 euro

Obiectivele programului
Obiectivul general al acestui program este de a dezvolta spiritul antreprenorial, internationalizarea si competitivitatea noilor antreprenori potentiali si a celor care conduc microintreprinderi si intreprinderi mici nou-infiintate in tarile participante.

business_peopleAceasta activitate se adreseaza persoanelor care intentioneaza sa infiinteze o intreprindere si antreprenorilor care au infiintat recent o intreprindere.

Solicitanti eligibili

Noii antreprenori sunt oameni de afaceri aflati la inceputuri. Aceasta ii include si pe cei care doresc sa se lanseze in afaceri in baza unui plan de afaceri viabil, precum si antreprenorii care s-au lansat recent (cu o vechime de cel mult trei ani). Afacerea poate fi in orice domeniu de activitate.

Noii antreprenori trebuie sa fie doritori sa se implice in afacerea partenerului din strainatate si sa demonstreze o inclinatie educationala sau vocationala pentru tipul de afacere pe care doreste sa-l dezvolte.

Ei trebuie sa arate ca au viziune, hotarare, initiativa si creativitate. Tinerii intreprinzatori mai trebuie sa fie dispusi sa-si procure singuri banii necesari pentru a acoperi cheltuielile din tara-gazda, daca suma primita prin acest grant se va dovedi insuficienta.

Antreprenorii-gazde sunt oameni de afaceri de succes si cu experienta, in mod ideal sa fie detinatorii unei IMM sau cel putin sa fie implicati in functionarea unei astfel de afaceri, la nivel de consiliu de administratie.

Ei trebuie sa fie dispusi sa impartaseasca si altora din experienta lor manageriala, iar pe de alta parte sa beneficieze de pe urma calitatilor si implicarii antreprenorului venit in vizita.

Activitati eligibile

  • insotirea unui antreprenor cu experienta din tara-gazda;
  • cercetari de piata si dezvoltarea unor noi oportunitati de afaceri;
  • dezvoltarea unui proiect sau a unei inovatii;
  • observarea unei afaceri existente, aflata in derulare;
  • intelegerea modului in care se finanteaza o IMM;
  • munca la dezvoltarea brandului, in vanzari si marketing pentru compania din tara-gazda.

Durata deplasarilor in strainatate trebuie sa fie intre 1 si 6 luni. Pot exista mai multe perioade de sedere de minim o saptamana fiecare, in cursul unui singur an.

Conditii de finantare
Suma totala disponibila este de 170.000 de euro.

Fiecare participant la program va primi intre 560 si 1.100 de euro lunar. Suma variaza in functie de tara-gazda.

Termene limita

Se primesc inscrieri pana la 30 noiembrie 2014, pe site-ul http://www.erasmus-entrepreneurs.eu.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului (PDF)

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.