Ministerul Educatiei lanseaza Competitia 2013 – Proiecte colaborative de cercetare aplicativa

cercetare3.jpg

cercetare3Ministerul Educatiei lanseaza Competitia 2013 pentru Programul Parteneriate in Domenii Prioritare, din cadrul Planului National de Cercetare-Dezvoltare si Inovare, PN II.

Ministerul va finanta proiectele de cercetare experimentala si dezvoltare tehnologica realizate in parteneriat si concretizate prin realizare de produse, tehnologii si servicii inovative, menite sa rezolve si sa implementeze solutii la probleme complexe socio-economice, de prioritate nationala si actualitate internationala.

Se finanteaza proiecte realizate de un parteneriat format din cel putin doua institutii, persoane juridice din Romania, din care cel putin una este organizatie de cercetare de drept public sau privat si cel putin una intreprindere (are in obiectul sau de activitate cercetarea și/sau dezvoltarea tehnologica), in sensul legislatiei in vigoare din domeniul ajutorului de stat.

Din parteneriat pot face parte și alte institutii legal constituite ce nu au cercetarea si/sau dezvoltarea tehnologica in obiectul de activitate, in calitate de parteneri. Aceste institutii trebuie sa participe cu contributie financiara proprie și nu pot solicita fonduri de la bugetul programului.

Bugetul competitiei pentru anul 2013 este de 350.000.000 de lei. Pentru un proiect finantarea maxima acordata de la bugetul programului este de 2.500.000 lei, la care se adauga cel putin 15% contributie financiara a partenerilor care nu sunt organizatii de cercetare de drept public in sensul legislatiei in vigoare din domeniul ajutorului de stat.

Cererile de finantare se depun prin intermediul platformei web – www.uefiscdi-direct.ro, pana la data de 24 mai 2013.

Termenul limita de implementare al proiectelor acceptate la finantare este 30 noiembrie 2015.

Sursa: UE FISCDI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.