Programul Fast Track to Innovation (FTI)

FTI.jpg

Status: Inactiv
Buget: 3 milioane EUR
Termen limită: 9 iunie 2020

OBIECTIV

Cauți parteneri care te pot ajuta cu intrarea rapidă pe piață a unui concept inovator, orientat către industrie, care are un potențial puternic pentru a face compania ta să crească și să se dezvolte? Consideri co-crearea sau inovarea deschisă modalități de a-ți promova ciclul de inovare și de a intra pe piață în termen de trei ani? Cauți finanțare substanțială pentru a testa și valida inovația ta cu utilizatorii înaintea derulării comerciale complete, poate printr-o companie spin-off sau un joint-venture? Atunci FTI este schema de finanțare potrivită pentru tine.

FTI accelerează adoptarea pe piață a inovațiilor de ultimă generație, oferind finanțare într-o schemă deschisă și accesibilă, care alimentează idei de la consorții de inovatori de toate tipurile și dimensiunile din toată Europa.

DOMENII ELIGIBILE

Participarea din partea industriei – reprezentată de organizații private pentru profit – este obligatorie; industria este cea mai bine plasată pentru a asigura exploatarea comercială cuvenită a inovației dezvoltate.

FTI vizează noile tehnologii, concepte, procese și modele de afaceri relativ mature, care au nevoie de dezvoltare finală pentru a putea forma o nouă piață și a realiza o extindere mai largă. Dacă propunerea implică inovație tehnologică, tehnologia sau tehnologiile respective trebuie să fie cel puțin la nivel de pregătire tehnologică (TRL) 6. Intenția este să aducă TRL până la 8 pentru inovații tehnologice și la un nivel analog de maturitate pentru inovațiile non-tehnologice pe durata de viață a acțiunii FTI.

Acțiunile FTI sunt încurajate să fie interdisciplinare, acoperind diferitele sectoare și tehnologii. Sunt deosebit de binevenite acțiunile care susțin concepte inovatoare divergente sau care pot să creeze noi piețe.

BUGET

Contribuția maximă a UE pe acțiune este de 3 milioane EUR (rata de finanțare: 70% pentru entitățile cu scop lucrativ; 100% pentru entitățile non-profit).

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.