Programul ”gROwth- Investim în copii, investim în viitor”

copii.jpg

Status: Inactiv
Buget: 500.000 euro/proiect
Termen limita: 31 decembrie 2020

OBIECTIV

Încurajarea înființării de grădinițe cu profil sportiv în scopul stimulării dezvoltării armonioase a copiilor având în vedere lipsa unor asemenea grădinițe în România și asigurării accesului la aceste grădinițe prin stabilirea unor tarife suportabile. În cadrul prezentei scheme de ajutor de minimis se vor acorda ajutoare unui număr de 1.000 de beneficiari în baza Hotărârii nr. 239/2019 pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth – Investim în copii, investim în viitor”.

ACTIVITAȚI ELIGIBILE

Ajutorul de minimis se acordă pentru construcția și/sau înființarea, amenajarea și dotarea grădinițelor cu profil sportiv.
Se finanțează numai proiectele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • clădirea este dimensionată pentru cel puțin 2 săli de grupă standard, instituite conform prevederilor legale în vigoare și are toate facilitățile necesare conform prevederilor prezentei scheme;
  • clădirile în care se vor organiza grădinițe cu profil sportiv pot fi construcții noi sau existente care se vor moderniza și amenaja cu schimbarea funcțiunii, cu condiția ca în clădirea respectivă să nu fi funcționat o creșă și/sau grădiniță în ultimii 5 ani;
  • obiectivele de investiții trebuie să îndeplinească standarde minime de construcție, de dotare generală și sportivă, de personal de specialitate și de echipamente sportive, conform prevederilor prezentei scheme;
  • existența unui număr de minimum 10 angajați aferenți proiectului pe perioada de funcționare a grădiniței, atât personal de specialitate, cât și personal de deservire.

Activitatea în grădinițele cu profil sportiv realizate în cadrul Programului va fi menținută cel puțin 10 ani de la data obținerii autorizației de funcționare; în caz contrar, beneficiarul va rambursa suma obținută ca ajutor de minimis conform prevederilor prezentei scheme.

Proiectele de investiții beneficiare ale Programului trebuie să fie realizate în cel mult 24 de luni de la emiterea Acordului de finanțare.

BUGET

Valoarea totală eligibilă a unui proiect este de maximum 500.000 euro.
Contribuția proprie a beneficiarului trebuie să acopere diferența necesară finalizării și funcționării corespunzătoare a proiectului de investiții.

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.