Programul Interreg Europe va sprijini schimburile de experienta si de bune practici intre regiunile europene

UE_Steaguri.jpg

UE_SteaguriProgramul dedicat cooperarii interregionale – Interreg Europe, isi propune sa sprijine schimburile de experienta, transferul de bune practici si initiativele comune intre regiunile europene.

Bugetul alocat programului se situeaza la aproximativ 359 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR).

Prin acest program vor primi finantare proiectele de cooperare interregionala intre parteneri din diferite tari ale Europei. Se doreste astfel promovarea colaborarii, pe o perioada de 3-5 ani, prin schimburi de experienta pe una din directiile prioritare ale programului, respectiv: inovare, sprijinirea IMM-urilor, economia cu emisii reduse de CO2 si protectia mediului.

In acest sens, fiecare regiune va trebui sa intocmeasca un plan de actiune pentru a garanta punerea in practica a lectiilor invatate in cadrul programului. Regiunile vor avea acces, de asemenea, la platforme de formare in materie de politici. Prin intermediul lor, orice organizatie implicata in politicile de dezvoltare regionala din Europa va putea obtine sprijinul expertilor pentru a-si imbunatati modul de gestionare si implementare a acestora in cele patru domenii mentionate mai sus.

Prima cerere de propuneri de proiecte se va finaliza in cea de-a doua jumatate a anului 2015. Partenerii publici vor primi o finantare europeana de pana la 85% pentru activitatile din cadrul proiectului, iar cei din sectorul privat de pana la 75%.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.