Programul Interreg V-a Romania-Ungaria: Ghidul Solicitantului, in consultare publica pana la 20 octombrie

ghid-consultare.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A Romania – Ungaria, a lansat in consultare publica Ghidul solicitantului aferent primului Apel deschis pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg V-A Romania – Ungaria.

Partile interesate sunt invitate sa se implice in procesul de consultare a ghidului, iar opiniile si contributiile sunt asteptate pana la data de 20 octombrie 2016, pe adresele de e-mail: [email protected] si [email protected] .

In cadrul acestui Apel vor putea fi finantate proiecte pe 3 axe prioritare, in domeniile protejarii in comun si utilizarii eficiente a valorilor comune si resurselor (cooperare in domeniul valorilor comune si resurselor), imbunatatirii prevenirii riscurilor si gestionarii dezastrelor (cooperare in domeniul prevenirii riscurilor si gestionarii dezastrelor) si promovarii cooperarii transfrontaliere intre institutii si cetateni (cooperarea institutiilor si comunitatilor).

Bugetul destinat finantarii proiectelor in cadrul primului Apel deschis este de 26.208.480,00 euro, din care 22.277.207,00 euro reprezinta finantare nerambursabila FEDR.

Aria eligibila a Programului este constituita din judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare din Romania si Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar si Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria.

Bugetul total al programului este de 231.861.763,00 euro, din care 189.138.672,00 euro reprezinta finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Romania indeplineste rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice), Autoritatea Nationala fiind stabilita in cadrul Biroului Primului Ministru – Ungaria, iar Secretariatul Comun este organizat la Oradea, in cadrul BRECO. Auditul la nivelul Programului va fi realizat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi din Romania, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Autoritatea de Management.

Primul Apel deschis pentru propuneri de proiecte este estimat a fi lansat in luna noiembrie a anului 2016.

Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.