Programul Interreg V-A Romania – Ungaria: Ghidul solicitantului, lansat in consultare publica

ghid-consultare-2.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A Romania – Ungaria, a lansat in consultare publica propunerea de Ghid al solicitantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte strategice din cadrul Programului Interreg V-A Romania – Ungaria.

In acest context, partile interesate sunt invitate sa se implice in procesul de consultare a ghidului, iar opiniile si contributiile in vederea imbunatatirii acestui document sunt asteptate, pana la data de 20 aprilie 2016, pe adresele de e-mail: [email protected] si [email protected].

Aria eligibila a Programului este constituita din judetele Timis, Arad, Bihor si Satu Mare din Romania si Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar si Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria.

Bugetul total al programului este de 231.861.763,00 euro, din care 189.138.672,00 euro reprezinta finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

In perioada 2014-2020, vor putea fi finantate proiecte strategice pe 4 axe prioritare, in domeniile protejarii in comun si utilizarii eficiente a valorilor comune si resurselor (cooperare in domeniul valorilor comune si resurselor), imbunatatirii mobilitatii transfrontaliere durabile si eliminarii blocajelor (cooperare in domeniul accesibilitatii), imbunatatirii ocuparii fortei de munca si promovarii mobilitatii fortei de munca transfrontaliere (cooperare in domeniul ocuparii fortei de munca) si imbunatatirii serviciilor de ingrijire a sanatatii (cooperare in domeniul sanatatii si preventiei bolilor).

Bugetul total destinat finantarii proiectelor strategice este 111,258,043 euro, din care 94,569,336 euro reprezinta finantare nerambursabila FEDR.

Romania indeplineste rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice), Autoritatea Nationala fiind stabilita in cadrul Biroului Primului Ministru – Ungaria, iar Secretariatul Comun este organizat la Oradea, in cadrul BRECO. Auditul la nivelul Programului va fi realizat de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi din Romania, iar atributiile de certificare vor fi indeplinite de catre Autoritatea de Management.

Primul apel pentru propuneri de proiecte este estimat a fi lansat in luna mai a anului 2016.

Documente utile:
Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top