Programul Operational Regional a atins un nivel de contractare de 84,9%

grafic52.jpg

Programul Operational Regional continua sa fie cel mai performant program operational finantat din fonduri europene gestionat de autoritatile romane, este concluzia participantilor la sedinta Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional desfasurat la Arad in perioada 24-25 mai 2012.

Pana la data de 15 mai a.c., Programul Operational Regional a atins un nivel de contractare de 84,9% din bugetul alocat (2.811 proiecte contractate in valoare de 3.164,4 mil. Euro FEDER) si un nivel al platilor totale de 28,6% (1.065,8 mil. euro).

In cadrul sedintei s-a aprobat modificarea programului prin adaugarea in cadrul Axei prioritare 1 a unui nou domeniu major de interventie – Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a cladirilor. Acest lucru va permite finantarea lucrarilor de crestere a performantei energetice a locuintelor si din fonduri europene, dupa o schema de finantare care este in prezent negociata cu Comisia Europeana.

Tot in cadrul Comitetului de Monitorizare s-a discutat despre stadiul implementarii proiectelor finantate prin POR, masuri de realocare a fondurilor in unele regiuni in interiorul axelor, precum si aspecte legate de urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene.

Sursa: MDRT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.