Programul Revitalizare Urbana

program-revitalizare-urbana.png

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Programul Revitalizare Urbana este initiat si sustinut de compania E.ON IT si administrat de Fundatia Comunitara Iasi. Programul are ca principal scop finantarea unui numar de 3-5 proiecte ale membrilor comunitatii iesene care isi propun sa reamenajeze, cosmetizeze sau sa repuna in functiune o serie de spatii publice.

Proiectele selectate pentru finantare vor avea, in primul rand, o componenta puternica de dezvoltare comunitara si sociala si se vor adresa unui numar mare de beneficiari. Scopul proiectelor va fi acela de imbunatatire a imaginii urbane iar impactul lor va fi, cu precadere, pe termen lung.

Programul Revitalizare urbana poate finanta proiecte precum: amenajarea unui loc de joaca pentru tinerii din cartier, reamenajarea unui parc, realizarea unor proiecte artistice pe fatadele cladirilor, amenajarea unor spatii pentru practicarea sporturilor de masa, dar si alte proiecte de impact asupra comunitatii iesene

Sunt eligibile pentru finantare:

  • Organizatiile neguvernamentale din municipiul Iasi;
  • Grupuri de initiativa formate din minimum 3 membri, care ulterior vor identifica o organizatie gazda din municipiul Iasi, ce va asigura suportul financiar-contabil pentru implementarea proiectului finantat;
  • Asociatii de proprietari din orasul Iasi.
  • Propuneri de proiecte ce vizeaza activitati pe raza municipiului Iasi.

Valoarea financiara a Fondului E.ON IT

Valoarea Fondului E.ON IT este de 15.000 RON din care 1.500 RON reprezinta costuri de implementare iar 13.500 RON reprezinta suma totala destinata finatarii de proiecte.

Suma minima care poate fi solicitata de un aplicant este de 2.000 RON, iar suma maxima care poate fi solicitata este de 4.000 RON.

Contributia organizatiei/ grupului de initiativa solicitante/solicitant la realizarea proiectului va fi de minimum 10% din bugetul total al proiectului si poate consta, integral, in fonduri in natura (de exemplu: munca voluntarilor, cheltuieli administrative, echipamente puse la dispozitie pentru realizarea proiectului etc.).

Costuri care nu sunt eligibile

  • Nu sunt eligibile costuri efectuate in afara perioadei de implementare a proiectului sau costuri care nu sunt direct legate de proiect.
  • Nu sunt eligibile costuri pentru salariile membrilor echipei/organizatiei.
  • Nu sunt eligibile costuri pentru telefonie, internet.

Nu vor fi luate in considerare decat propunerile de proiect inscrise online. Pentru a inscrie o propunere de proiect, este necesara intocmirea unui cont, prin intermediul caruia se va putea urmari situatia propunerii inscrise.

Data limita pentru inscrierea formularelor de aplicare si a anexelor este 15.08.2012, ora 24:00.

Selectia proiectelor care vor fi finantate: 16 – 30 Septembrie 2012

Perioada de implementare a proiectelor: 1 Octombrie – 30 Noiembrie 2012.

Raportarea financiara si narativa; evaluarea programului: 1 – 15 Decembrie 2012

Eveniment de incheiere si prezentarea rezultatelor proiectelor finantate: Ianuarie 2013

Persoana de contact pentru relatii suplimentare:
Fundatia Comunitara Iasi
Mihai – Radu Ursache, Grant Manager
M: 0720.039.054
E: [email protected]

Ghidul de finantare
Formular de aplicare

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.