Programul UNCTAD / EMPRETEC Romania 2015

planuri.jpg
Programul UNCTAD/EMPRETEC-Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii este un program de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.
Status: ACTIV
Inscriere incepand cu 19.10.2015
Buget alocat: 1.000.000 lei

EMPRETEC este un program integrat de pregatire, care ofera intreprinzatorilor instruire si asistenta tehnica, precum si un cadru institutional pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a intreprinderilor mici si mijlocii.

Birou_carteEMPRETEC este un program international pentru dezvoltarea si sprijinirea antreprenorilor, desfasurat sub egida Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD – Geneva),  fiind operational in 32 de tari din America Centrala, America Latina, Africa si Orientul Mijlociu.

Grupul tinta al programului include antreprenori existenti sau potentiali precum si top manageri, inclusiv specialisti din organizatii publice sau private presupusi a se comporta de o maniera antreprenoriala sau manageriala.
 
Obiectivele Programului sunt: sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, crearea de noi locuri de munca, cresterea numarului de intreprinderi mici si mijlocii capabile sa faca fata competitiei si fortelor concurentiale in conditiile globalizarii pietelor.

Programul isi propune:
a) identificarea intreprinzatorilor de succes;
b) dezvoltarea competentelor personale antreprenoriale si a capacitatii manageriale;
c) dezvoltarea metodelor moderne de afaceri;
d) mobilizarea resurselor antreprenoriale romanesti si intarirea dinamismului antreprenorial al intreprinderilor mici si mijlocii din Romania;
e) incurajarea schimbului de experienta si a dezvoltarii relatiilor pe plan local dar si la nivel international;
f) dezvoltarea capacitatii intreprinderilor mici si mijlocii de a elabora si implementa strategii de afaceri competitive;
g) sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii pentru extinderea pietelor de desfacere si cresterea exporturilor;
h) dezvoltarea contactelor si retelelor de afaceri in afara Romaniei si initierea de cooperari transfrontaliere.

Bugetul Programului

Pentru realizarea programului se aloca de la bugetul de stat pe anul 2015 suma de 1.000.000 lei, impartita in mod egal celor 8 OTIMMC organizatoare: Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara, care incheie parteneriate cu institutii publice si/sau private, contracteaza serviciile specifice organizarii workshop-urilor de pregatire antreprenoriala UNCTAD/EMPRETEC, asigura publicarea pe site-ul www.aippimm.ro a locatiilor si perioadelor de desfasurare a acestora, si asigura cheltuielile de organizare si promovare a workshop-urilor, precum  si onorariile trainerilor pentru sustinerea celor 8 workshop-uri.

Derularea Programului

Prin Program se finanteaza workshop-urile UNCTAD EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii in domenii de interes pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale, in scopul dobandirii cunostintelor teoretice si cu aplicabilitate practica, necesare inceperii si dezvoltarii unei afaceri.
Workshop-urile UNCTAD EMPRETEC vor fi organizate sub coordonarea celor 5 centre EMPRETEC (un centru national – EMPRETEC Romania si 4 centre regionale – EMPRETEC Transilvania, EMPRETEC Sud-Est, EMPRETEC Oltenia-Banat si EMPRETEC Moldova) si se vor desfasura in 8 locatii (arondate celor 8 OTIMMC organizatoare: Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara).
 
Perioadele de desfasurare a workshop-urilor si locatiile vor fi afisate pe site-ul www.aippimm.ro. in cadrul aceluiasi workshop nu pot participa rude de gradul I, rude de gradul II si sot/sotie. Numarul maxim de beneficiari este de 160 participanti/workshop.
In cadrul acestui program OTIMMC sunt arondate Centrelor EMPRETEC astfel:
• Centrul National EMPRETEC Romania: DIMMMAT; OTIMMC Ploiesti si OTIMMC Brasov.
• Centrul Regional EMPRETEC Transilvania: OTIMMC Cluj si OTIMMC Targu Mures.
• Centrul Regional EMPRETEC Sud-Est: OTIMMC Constanta.
• Centrul Regional EMPRETEC Oltenia-Banat: OTIMMC Craiova si OTIMMC Timisoara.
• Centrul Regional EMPRETEC Moldova: OTIMMC Iasi.
 
Beneficiarii Programului
Pot beneficia de prevederile Programului persoanele fizice care indeplinesc cumulativ, la data depunerii formularului de inscriere in program prevazut in anexa nr.1, urmatoarele criterii de eligibilitate:
a) sa fie cetateni romani;
b) sa aiba studii medii sau superioare definitivate cu diploma de Bacalaureat/Licenta sau adeverinta care sa ateste finalizarea studiilor;
c) sa se inscrie la activitatile prevazute in Program, prin completarea formularului de inscriere.
 
Inscrierea se face doar online, pe site-ul AIPPIMM, prin completarea acestui formular, incepand cu data de 19 octombrie 2015, orele 10.00.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Website-ul programului

Finantator: Guvernul Romaniei

Sursa: DIMMMAT

[caseta-final-fise]

2 Replies to “Programul UNCTAD / EMPRETEC Romania 2015”

  1. Emil spune:

    Buna ziua,

    Programul acesta este subventionat?
    Daca nu, care este valoarea lui?

    Multumesc.

  2. Laura spune:

    Buna ziua,

    Din cate vad, Bucuresti-ul nu este inclus in acest program. Exista un alt program destinat antreprenorilor existenti/ posibili din Bucuresti?
    Exista vreun program in mod special destinat femeilor ?

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top