Urbaniada – competitie de proiecte pentru o viata mai buna in spatiul urban

oras_dezvoltare.jpg

A fost lansata Urbaniada, o competitie care premiaza solutii concrete pentru imbunatatirea vietii in spatiul urban. ING Bank va oferi finantare in valoare totala de 250.000 de euro pentru proiectele declarate castigatoare.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 14.12.2015
Buget alocat: 250.000 euro

urbaniadaUrbaniada este o competitie publica, iar arhitecti, urbanisti, publicitari sau membri ai organizatiilor neguvernamentale care au in plan proiecte de arhitectura, urbanism sau interventii publice sunt invitati sa le inscrie pana pe 14 decembrie 2015.

Se cauta proiecte ce au impact asupra unor comunitati mai mari, specifice marilor orase, cu o populatie minima de 100.000 de locuitori.

Concursul isi propune sa creasca calitatea spatiului comun, identificand si sustinand implementarea unor proiecte de arhitectura, urbanism sau a unor interventii publice, care pot deveni exemple de bune practici.

Proiectele inscrise vor viza o varietate cat mai mare de solutii care pot conduce la imbunatatirea experientei urbane a populatiei din orase sau la rezolvarea unor probleme specifice spatiului din orasele romanesti.

Pot inscrie proiecte in concurs entitati juridice de pe tot teritoriul tarii, cu experienta de cel putin 2 ani in derulare de proiecte. Poate inscrie proiecte in concurs orice alt tip de entitate care doreste sa deruleze proiecte de dezvoltare urbana, organizatii neguvernamentale, agentii de publicitate/BTL, studiouri de arhitectura si urbanism, birouri de peisagistica si asociatii care au capacitatea de implementare a proiectelor propuse. In scopul cresterii acestei capacitati de implementare a proiectelor, sunt acceptate si parteneriatele, inclusiv cele de tip public-privat.

Participantii pot avea parteneri pentru implementarea proiectului propus, dar pentru fiecare proiect este admis un singur aplicant. Aplicantul va fi cel responsabil de relatia cu organizatorul concursului, implementarea proiectului si raportarea financiara.

Toate proiectele propuse trebuie sa tina cont de provocarile si de oportunitatile existente pe plan local, dar sa respecte si considerente esentiale: in cadrul procesului de planificare urbana, locuitorii trebuie sa fie pusi pe primul loc, iar solutiile oferite trebuie sa fie sustenabile si etice din punct de vedere social.

Participantii pot inscrie in concurs proiecte al caror buget sa fie de minim 15.000 de euro si maxim de 100.000 de euro. Valoarea totala a finantarilor este de 250.000 de euro (in valoare bruta).

Aplicantii pot inscrie un numar nelimitat de proiecte, cu conditia ca, in cazul in care doua sau mai multe sunt declarate castigatoare, sa poata demonstra ca au resursele necesare desfasurarii lor in paralel.

Pentru a inscrie un proiect in cadrul concursului, participantii trebuie sa completeze formularul de participare, in care trebuie incluse toate detaliile legate de proiect. Formularul se completeaza in limba romana, online, in perioada 14 octombrie 2015 – 14 decembrie 2015, ora 18:00.

Finantarile vor fi acordate in mai multe transe, in functie de specificul fiecarui proiect si vor fi stipulate in contractul ce va fi semnat cu fiecare castigator.

Proiectele declarate castigatoare trebuie implementate pana la 1 noiembrie 2016.

Finantator: ING Bank si The Institute
Sursa: The Institute

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Ghidul aplicantului URBANIADA

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.