Proiect castigat de Primaria Piatra-Neamt pentru realizarea a 11 zone publice cu internet gratuit

ptneamt_primaria-300x154.jpg

Primaria Piatra-Neamt a castigat o finantare pentru un proiect de realizare de retele de internet gratuit in zone publice urbane, potrivit unui comunicat de presa remis de administratia locala.

Cu ajutorul acestui proiect vor fi realizate 11 puncte in care se va instala internet gratuit, fiind vizate cele mai importante zone din municipiul Piatra-Neamt, de la strand pana la stadion sau Parcul Zoo.

“Ma bucur ca am reusit sa obtinem o finantare pentru un proiect din zona smart city prin care vom asigura internet gratuit pietrenilor in 11 zone publice din oras. Atragerea de fonduri europene este o prioritate in acest moment pentru municipalitatea pietreana, avem in diverse stadii de implementare proiecte de peste 75 milioane de euro din bani europeni, care vor genera o dezvoltare accelerata pentru orasul nostru in perioada urmatoare”, a declarat primarul Dragos Chitic.

Finantarea este asigurata de Comisia Europeana, in cadrul programului WIFI4EU, iar municipiul Piatra-Neamt face parte din cele 2.800 de orase din intreaga Uniune Europeana care au castigat o finantare de 15.000 de euro pentru retele de internet gratuit in cadrul apelului lansat pe data de 7 noiembrie.

In cadrul acestui apel au fost depuse peste 13.000 de candidaturi din toate tarile participante, mai mentioneaza comunicatul de presa.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.