Proiect Competent: Vizite de studiu in Belgia si Olanda

fronPage_slider_0In perioada 05-10.04.2015, s-a desfasurat in Antwerp – Belgia si Breda – Olanda, primul schimb de experienta si bune practici in furnizarea serviciilor de mediere si consiliere cu servicii publice si private de Ocupare din Belgia si Olanda.

Acesta este primul stagiu transnational de transfer de bune practici unde au participat 20 de persoane care apartin grupului tinta- angajati SPO atat de la Solicitant cat si de la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca din judetele Vaslui, Argea, Bacau, Botosani, Buzau, Timis si Vrancea – agentii partenere in cadrul proiectului strategic “CompEtent-dezvoltarea competentelor angajatilor SPO pentru cresterea Calitatii si Eficientei serviciilor furnizate” – POSDRU /124 /4.2/S/130703 al carui beneficiar este A.J.O.F.M. Vaslui.

Scopul stagiilor transnationale se refera la identificarea si preluarea de la partenerii belgieni si olandezi de metode, tehnici, instrumente de mediere si consiliere, la transferul de informatii privind modalitatea de functionare a pietei muncii si, nu in ultimul rand, la colaborarea dintre sectorul public si privat.

In perioada desfasurarii vizitelor de studiu, au fost identificate si solutii care ar putea fi sustenabile si in Romania, cum ar fi: transferul de informatii care presupune implementarea de programe de formare, vizite de studiu si transfer de bune practici in Belgia, realizarea de parteneriate de colaborare, transferul de instrumente de lucru care presupune instrumente, modele, sisteme de urmarire a clientilor, metode si concept, transferul de mentalitati care presupune noi modele de abordare, posibilitati si sanse.

Vizitele de studiu fac obiectul activitatii A 5 “Vizite de Studiu”, activitate in care sunt implicati aproximativ 160 de angajati SPO care vor efectua vizite de studiu in cel putin doua tari europene.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni!”, Axa prioritara 4 “Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de interventie 4.2 “Formarea personalului propriu al SPO”, solicitant Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, in parteneriat cu A.J.O.F.M. Botosani, A.J.O.F.M. Timis, A.J.O.F.M. Arges, A.J.O.F.M. Bacau, A.J.O.F.M. Buzau, A.J.O.F.M. Tulcea, A.J.O.F.M. Vrancea, Asociatia Aproape de Tine – Iasi, Asociatia Comunitara de Unitate si Mediere si SIVECO Romania SA.

Pentru alte informatii privind stadiul implementarii proiectului, puteti accesa/trimite pe:

pagina web www.proiectcompetent.ro.

email: [email protected];

facebook: Proiect CompEtent_ID 130703

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.