In luna mai vor fi publicate primele ghiduri pe POR 2014-2020

calendar.jpg

lansare-programeAnuntul a fost facut de catre ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice in cadrul forumuluiNoile linii de finantare, noi oportunitati pentru Romania”.

Programul Operational Regional 2014-2020 are 11 axe prioritare (plus o axa de asistenta tehnica) si o alocare estimata de 8,25 miliarde euro.

Noutati in ceea ce priveste programul:

  • tipuri noi de investitii: centre de transfer tehnologic, eficienta energetica si in cladiri publice, in iluminat public si masuri pentru mobilitate urbana.
  • instrumente financiare pentru mediul privat: 100 de milioane de euro pentru garantare, 150-200 de milioane de euro pentru subventionarea dobanzii.
  • pentru zona Deltei Dunarii se va utiliza instrumentul ITI: 1 miliard de euro vor fi alocate pentru aceasta zona.
  • Strategia Dunarii: suntem singura tara care finanteaza in mod real proiecte pentru Strategia Dunarii.
  • Investitiile Teritoriale Integrate (ITI), care vor permite interventii concentrate si corelate pe mai multe domenii dintr-o singura zona, pentru dezvoltarea integrata a acesteia. ITI Delta Dunarii va fi utilizat, prin contributia tuturor Fondurilor Europene Structurale si de Investitii (FESI) 2014-2020, intr-un areal format din 38 de unitati administrativ teritoriale din cadrul Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii, din Judetul Tulcea si din nordul Judetului Constanta.
  • Regio 2014-2020 va cofinanta, partial, Programul National de Cadastru si Carte Funciara al Romaniei. 300 de milioane de euro vor fi alocate, iar diferenta va fi suportata din veniturile Agentiei Nationale de Cadastru.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.