Proiect cu fonduri japoneze pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilitati

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, impreuna cu Biroul Bancii Mondiale la Bucuresti, au lansat joi, 7 iunie 2012, “Grantul de asistenta tehnica si dezvoltare pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilitati“, oferit de guvernul Japoniei prin Fondul de Politici de Dezvoltare a Resurselor Umane (PHRD), administrat de Banca Mondiala.

La ceremonie au participat ministrul muncii, familiei si protectiei sociale, Mariana Campeanu, Ambasadorul Japoniei in Romania, Natsuo Amemiya, si directorul Biroului Bancii Mondiale la Bucuresti, Francois Rantrua.

Principalul obiectiv al proiectului finantat prin acest grant il reprezinta realizarea protectiei eficiente a persoanelor cu dizabilitati, imbunatatirea sistemului de evaluare a acestora, precum si o mai buna informare a opiniei publice.
Pentru implementarea in ansamblu a proiectului, se va demara un proiect pilot in 3-4 regiuni, utilizand ateliere de lucru si instruire in toata tara.

Ambasadorul Japoniei in Romania, domnul Natsuo Amemiya, a precizat ca proiectul vizeaza imbunatatirea procesului de proiectare al politicilor si a cadrului institutional pentru persoanele cu dizabilitati si este considerat extrem de important pentru societatea romaneasca.

Sursa: Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.