Proiect de infrastructura educationala prin finantare europeana la Trusesti, Botosani

1111.jpg

1111Prin Programul Operational Regional, domeniul 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continuă”, comuna Trusesti din judetul Botosani a beneficiat de un proiect de infrastructura educationala. 

Construirea Campusului Scolar ce apartine Grupului scolar “Demostene Botez”, s-a derulat pe o perioada de 36 de luni si a mobilizat resurse financiare in valoare de 40.713.414 lei din care 31.222.167 lei asistenta financiara nerambursabila.

Datorita faptului ca Trusesti este un nod al comunelor din zona, noul campus scolar deserveste atat elevilor din localitate cat si pe cei din comunele de pe o raza de 50 de kilometri. 

Campusul cuprinde 24 sali de curs, 7 laboratoare, amfiteatru, sala si teren de sport, internat si cantina pentru 100 de locuri. De asemenea, internatul are 96 de locuri dispuse in 24 de camere cu cate 4 paturi si doua bai. 

Noul proiect a dus de asemenea si la crearea a 27 noi locuri de munca,  iar pe langa cei 600 de elevi ai Grupului Scolar Demostene Botez care beneficiaza de acest complex unicat, intreaga comunitate locala are de castigat de pe urma acestui proiect ambitios.

Sursa: ADR Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.