Proiect major aprobat de Comisia Europeana pe POS T

cai-ferate.jpg

cai ferateIn data de 22 ianuarie 2013, Comisia Europeana a adoptat decizia de aprobare a finantarii proiectului major “Reabilitarea liniei de cale ferata Brasov-Simeria, componenta a Coridorului Pan-European IV, pentru a asigura circulatia trenurilor cu o viteza de 160 km/h, tronsonul Sighisoara-Coslariu“.

Obiectivul proiectului este reabilitarea a 89,5 km de linie dubla electrificata de cale ferata intre localitatile Sighisoara si Coslariu, incluzand toate structurile conexe si lucrarile auxiliare pentru asigurarea unei viteze maxime pentru trenurile de calatori de 160 km/h, conform parametrilor AGC (Acordul european pentru marile linii internationale de cale ferata) si a unei viteze maxime a trenurilor de marfa de 120 km/h, conform standardelor AGTC (Acordul european privind marile linii de transport international combinat si instalatii conexe).

Ca urmare a aprobarii finantarii de catre Comisia Europeana, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Transport” (AM POST) va aproba cererea de finantare si va incheia un contract de finantare pentru proiectul mai sus mentionat, care va fi implementat prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre beneficiar, respectiv Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” SA.

Valoarea totala eligibila a cererii de finantare este de 883.507.268 euro, din care co-finantarea de la Uniunea Europeana prin Fondul de Coeziune este de 750.981.178 euro, iar 132.526.090 euro reprezinta contributia de la bugetul de stat.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare nr. 1, Domeniul major de interventie 1.2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare de-a lungul axei prioritare TEN-T nr.22”.

Persoane de contact:
• Catalin Costache – Director, Directia Programare AM POST, fax: 021 319 61 78, e-mail: [email protected];
• Dimtrios Sophocleous – Director General, CN CF „CFR” SA, fax 021-319.24.01, e-mail: [email protected]

Sursa: AM POST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.