Proiect privind dezvoltarea unui centru local de colectare selectiva a deseurilor la Roman

roman_primaria_mare-300x116.jpg

Primaria municipiului Roman s-a inscris in competitia Ro Smart in Tara lui Andrei cu un proiect ce isi propune dezvoltarea unui centru local de colectare selectiva a deseurilor, o completare si o imbunatatire a proiectului european de management integrat al deseurilor de care Romanul deja beneficiaza.

Romascanii sunt invitati ca, in perioada 2-15 noiembrie 2018, sa voteze proiectul depus de municipalitate, astfel incat Romanul sa aiba sansa de a fi recompensat cu aproximativ 30.000 de euro, ce ar ajuta la construirea unui centru local pentru colectarea selectiva a deseurilor. Prin aceasta finantare, Primaria municipiului Roman va avea posibilitatea sa amenajeze acest centru – ce va cuprinde o hala, un birou si o platforma – si sa-l echipeze cu containere specializate in vederea colectarii tuturor tipurilor de deseuri generate in gospodarii, punand accent pe colectarea si valorificarea deseurilor verzi, lemnoase, textile, voluminoase si cele rezultate in urma lucrarilor de constructii si demolari.

”Proiectul vizeaza informarea populatiei cu privire la protectia mediu, prin gestionarea durabila a deseurilor municipale, precum si crearea unui centru pilot pentru colectarea, in vederea reciclarii, a deseurilor generate pe raza municipiului nostru. Romanul este beneficiarul unui SMID judetean care, la faza de implementare, a scos la lumina unele disfunctionalitati, pe care dorim sa le corijam prin implementarea acestui proiect. Suntem, totodata, interesati sa dezvoltam ecocivismul, iar acest proiect ne-ar permite sa valorificam deseurile cu scopul de a ajuta anumite categorii defavorizate. De exemplu, pe componenta deseurilor lemnoase, mobilierul de care o familie nu mai are nevoie si il ”da la gunoi” poate deveni un sprijin important pentru o alta familie care ar avea nevoie de acele obiecte. Cred ca este o gandire ce va ajuta in primul rand la protejarea mediului inconjurator, dar care va veni si in sprijinul proiectului de colectare selectiva a deseurilor.

Cu cat vom produce mai putine deseuri, inclusiv prin diminuarea risipei alimentare, cu atat costurile fiecarui cetatean pentru serviciul de salubritate se va diminua, iar urmatoarelor generatii le vom da posibilitatea sa traiasca pe o planeta sanatoasa si ”vie””, a declarat primarul Lucian Micu.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.