3 proiecte IT din domeniul sanatatii primesc finantari de cate 5.000 euro la un hackathon in Bucuresti

Hacking-Health_Coding-1.jpg

Timp de 48 de ore, peste 80 de tineri profesionisti din toata tara au lucrat pentru crearea si dezvoltarea de solutii IT&C cu scopul de a raspunde unora dintre nevoile de digitalizare de la nivelul sistemului de sanatate din Romania, la Hacking Health 2.0. Iata cu ce propuneri vin cele trei echipe.

Cele trei echipe si proiecte castigatoare au fost:

  • Echipa Solaris – a dezvoltat o solutie pentru optimizarea activitatii unitatilor de primiri urgente (UPU) prin posibilitatea alcatuirii echipei medicale anterior sosirii pacientilor la spitale, prin serviciul de ambulanta, in functie de codul de urgenta si de informatiile transmise de medicul de pe salvare. In acelasi timp, solutia isi propune sa contribuie si la protejarea sanatatii personalului medical din UPU prin posibilitatea de a folosi dispozitive de masurare a gradului de stres si de oboseala acumulate pe parcursul unei zile de lucru.
  • Echipa Zamolxis – propune solutia denumita „Ambulance as soon possible” (traducere: „ambulanta cat mai repede posibil”) in vederea eficientizarii timpului de raspuns si de interventie al echipajelor de ambulanta. Aceasta cuprinde trei componente:

a. un sistem de comunicare al ambulantelor cu celelalte autovehicule participante la trafic, care se va suprapune prin semnale de unde radio peste frecventa radio a postului ascultat de soferi atunci cand ambulantele se deplaseaza spre locul de interventie; si o aplicatie pentru sincronizarea semafoarelor in vedere optimizarii traficului pentru ambulantele aflate in interventii;

b. CiviC med – o platforma in care medicii se pot inscrie ca voluntari pentru acordarea primului ajutor in functie de proximitatea acestora fata de caz;

c. un portal de informare si educatie civica cu privire la comportamentul populatiei in cazul urgentelor medicale.

Echipa Xvision – a dezvoltat o aplicatie online care consta intr-un sistem de analiza automata a imaginilor de tip computer tomograf (CT) avand la baza inteligenta artificiala si tehnologia „deep learning” si care poate fi integrata cu sistemele PACS (Picture Archiving Communication Systems) care fac parte din componenta informatica a sistemelor medicale.

Proiectul isi propune sa asiste radiologii in interpretarea imaginilor CT si sa sustina in acest fel cresterea performantei in procesul de diagnostic.

Fiecare echipa va primi fonduri pre-seed in valoare de 5000 de dolari din partea Johnson & Johnson Romania alaturi de consiliere si mentorat din partea companiei si a SEE pentru dezvoltarea si lansarea aplicatiilor si a platformelor create in cadrul Hacking Health Hackathon 2.0

Evenimentul s-a desfasurat cu parteneriatul strategic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania si al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania).

Juriul competitiei de anul acesta a fost alcatuit din Conf. Dr. Diana Loreta Paun – Consilier de Stat Departamentul Sanatate Publica in cadrul Administratiei Prezidentiale; Razvan Teohari Vulcanescu – Presedinte Casa Nationala de Asigurari de Sanatate; Dan Calugareanu – Președinte TechAngels Romania, Daniel Rosner – Program Manager, Innovation Labs si Dr. Anca Bundoi – Director Relatii Guvernamentale si Politici Publice EMEA in cadrul Johnson & Johnson Romania.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.