Proiect: Subventie de 20.000 euro pentru tineri la construirea unei locuinte si teren in intravilanul localitatilor

Casa-Bani1.jpg

Statul roman sprijina accesul tinerilor la o locuinta proprietate personala prin acordarea unui teren de cel mult 500 de metri patrati in intravilanul localitatilor si prin acordarea unei subventii de maximum 20.000 de euro pentru acoperirea partiala a costurilor constructiei, se arata intr-o propunere legislativa a deputatului PSD Florin Gheorghe, depusa la Senat.

Subventia de la bugetul de stat este in valoare de 35% din valoarea locuintei construite si nu poate depasi echivalentul in lei a 20.000 de euro. Fondurile aferente subventiei se asigura de la bugetul de stat prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor – Programul National de Dezvoltare Locala. (…) Terenul acordat nu poate fi instrainat, inchiriat sau concesionat, iar constructia locuintei trebuie finalizata in termen de 2 ani. (…) Administratiile publice locale sprijina accesul la o locuinta proprietate personala prin extinderea si racordarea la retelele de utilitati: apa, canalizare, gaze naturale si energie electrica”, se arata in proiectul propus.

Potrivit actului normativ, de facilitatile acordate beneficiaza tinerii, dar si persoanele care doresc sa isi stabileasca domiciliul in localitatile in care lucreaza, aflate in mediul rural sau in orase sub 10.000 de locuitori.

“Nu pot solicita acest sprijin persoanele care detin o locuinta proprietate personala, au instrainat in ultimii 5 ani o proprietate imobiliara cu destinatia de locuinta, detin active financiare sau de alta natura cu o valoare mai mare de 20.000 de lei“, se mai arata in proiect.

Deputatul PSD sustine in expunerea de motive ca, ‘in ciuda existentei programului de stimulare a constructiilor pentru tineri ‘Prima Casa’, acesta nu reuseste sa satisfaca cea mai mare parte a nevoilor tinerelor familii, in special a tinerilor cu venituri reduse, si isi manifesta beneficiile preponderent in marile concentrari urbane, iar in orasele cu mai putin de 10.000 de locuitori sau in mediul rural acest program are o eficienta scazuta’.

Senatul este prima Camera sesizata cu aceasta propunere legislativa.

Sursa: economica.net

12 thoughts on “Proiect: Subventie de 20.000 euro pentru tineri la construirea unei locuinte si teren in intravilanul localitatilor”

 1. Hodina stefan spune:

  Vrea și eu sa ma documentez cum pot sa iau banii?

 2. Hodina stefan spune:

  Vreau și eu sa ccesez acești bani

 3. Bejinariu Diana spune:

  Buna ziua. A mai beneficiat cineva de această subvenție? Cum se procedează?

 4. Moraru Geanina Eugenia spune:

  Buna ziua sunt singura cu un copil am primit un teren prin donație de la mama pot accesa aceste fonduri ptr construirea unei locuințe

  1. Bejinariu Diana spune:

   Buna ziua . Ati reusit sa luati subvenția ? Cum ați procedat?

 5. Ghilan Viorica spune:

  As dori mai multe detalii despre proiect si despre accesarea lui.
  Va multumesc anticipat!

 6. Cazacu Andreea spune:

  A primit cineva un raspuns ??? Cum as putea sa contactez ?

 7. Demeter Mihai spune:

  Buna ziua sunt un om cu familie cu doi copii minori stam cu soacra cum putem accesa sau a beneficia de programul dv pentru o locuinta pentru mine si familia mea ieste foarte greu sa stai cu cineva care tot tinpul te ameninta ca te da afara de unsprezece ani an de an an aceas amenintari va rog din suflet datimi un raspuns la intrebarea adresata catre dv cu stima si respect va multumesc nr meu este 0775358629 multumesc frumos!!!!!!!!!

 8. Stefan spune:

  A beneficiat cineva de aceasta suferit pana acum????? Cum se procedeaza???

 9. Stefan spune:

  A beneficiat cineva de aceasta subventie pana acum??? Cum se procedeaza???

 10. Dragos spune:

  Bună ziua ,as fi interesat de o subvenție de ajutor,,cum se procedează,mă poate ajuta cineva ,,vă mulțumesc

 11. Adrian spune:

  S.a aprobat acasta propunere? Cum se pot accesa banii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.