Proiecte de 148,8 milioane lei, prin POR si POCA, in judetul Constanta

phpThumb_generated_thumbnailjpg-3.jpg

Patru proiecte cu finanţare europeană, în valoare totală de peste 148,8 milioane de lei, vor demara, în scurt timp, în judeţul Constanţa. Contractele au fost semnate astăzi, 26 martie, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi vizează modernizarea infrastructurii de transport şi de educaţie, precum şi îmbunătățirea capacității administrative.

Astfel, două proiecte au în vedere reabilitarea a 54 kilometri de drumuri judeţene, pe traseele:

  • DJ 226 (care începe la km 12+805, la limita UAT Năvodari/UAT Corbu, traversează localităţile Corbu – Săcele – Istria – Sinoe – Mihai Viteazu şi se sfârşeşte la km 53+063, la intersecţia cu DN22 Tulcea-Constanţa);
  • DJ 226 A (care începe la Km 0+000, în zona Cetăţii Histria, intersectează DJ 226 la Km 7+172, traversează localitatea Nuntaşi şi se finalizează la km 13+918, la intersecţia cu DN 22 Tulcea – Constanţa, în zona localităţii Tariverde).

Valoarea totală a investiţiilor este de aproape 135 milioane de lei, fondurile necesare fiind asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Un alt proiect Regio are ca obiectiv construirea şi dotarea unei şcoli generale cu clasele 0-VIII (P+1E+2E) în comuna Agigea, de care vor putea beneficia aproximativ 600 de elevi şi 37 de cadre didactice şi personal auxiliar. Valoarea contractului este de 11,5 milioane de lei, iar durata de implementare a proiectului – de 46 de luni.

Cel de-al patrulea contract semnat astăzi vizează îmbunătățirea capacității administrative a Consiliului Județean Constanța, prin introducerea de sisteme şi standarde comune în administrația publică locală, ce optimizează procesele orientate către beneficiari, în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice 2014-2020 (SCAP). Practic, se doreşte atât realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Constanța pentru perioada 2021-2027, cât şi modernizarea arhivei Consiliului Județean Constanţa. Proiectul are o valoare de 2,3 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020.

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu a semnat cele patru contracte în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale din judeţul Constanţa şi, cu această ocazie, a făcut o trecere în revistă a tuturor investiţiilor asigurate de MDRAP pentru judeţ: „Până în prezent, prin programele pe care le coordonează ministerul pe care-l conduc, am asigurat finanţare de peste 16,2 miliarde lei. Doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, finanţăm 254 de obiective de investiţii în judeţul Constanţa, alocarea financiară pentru cele două etape ale PNDL fiind de aproape 1,3 miliarde de lei. Este vorba de investiţii în folosul cetăţenilor, pentru asigurarea pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate: apă-canalizare, sănătate, educaţie, drumuri, salubrizare, aşa cum ne-am asumat prin Programul de Guvernare 2018-2020.”

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.