Proiecte europene de reabilitare termica pentru 30 de blocuri din Zalau

blocuri-reabilitate.jpg

Un total de 30 de blocuri din Zalau, cu peste 1.000 de apartamente, sunt incluse de administratia locala in proiecte de reabilitare termica ce beneficiaza de finantari europene de 3,4 milioane euro. In cadrul sedintei ordinare de Consiliu Local de pe 25 ianuarie a fost aprobata documentatia tehnico-economica privind cresterea eficientei energetice pentru cinci blocuri de locuinte din municipiul Zalau.

“La aceasta data, avem un numar de 30 de blocuri, cu 1.062 de apartamente, pentru care s-au intocmit proiecte privind cresterea eficientei energetice. Din cele 30 de blocuri, pentru 11 exista deja contracte de finantare semnate, iar pentru sase dintre acestea este incheiat contractul de lucrari. Celelalte 19 blocuri se afla in diferite etape de evaluare, unele depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, altele urmeaza sa fie depuse pentru finantare“, precizeaza primarul Zalaului, Ionel Ciunt, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit aceleiasi surse, valoarea totala a proiectelor privind cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte este de 5,7 milioane euro, din care 3,4 milioane euro sunt din fonduri europene.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.