Primaria Sfantu Gheorghe vrea sa achizitioneze in 2018 autobuze electrice cu fonduri UE

ratb_autobuz.jpg

Primaria Sfantu Gheorghe si-a propus sa achizitioneze autobuze electrice si sa modernizeze transportul public de calatori, acesta fiind unul dintre obiectivele prioritare din acest an, a declarat primarul municipiului, Antal Arpad. Pentru acest proiect, autoritatile locale vor incerca sa atraga fonduri europene.

“Cu siguranta, daca nu ar fi aceste fonduri europene, noi nu ne-am fi putut pune niciodata problema sa cumparam in oras 15-20 de autobuze electrice, de exemplu, pentru ca sunt atat de scumpe incat nu ne-am fi permis niciodata. in conditiile in care acesti bani vin de la comunitatea europeana, evident ca se pune astfel problema (…) Dincolo de imbunatatirea calitatii serviciului public de transport, evident, scopul este si ca tot mai multi cetateni sa foloseasca transportul public. Daca acest transport va fi unul punctual, cu o frecventa care raspunde cerintelor oamenilor, pe niste rute convenabile (…) probabil si mai multi vor circula cu mijloacele de transport in comun (…) Scopul nostru este sa ajungem mai aproape de cetateni si fizic, deci statiile de autobuz sa fie mai apropiate (…), transportul sa fie foarte civilizat“, a declarat primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, statisticile releva ca in Sfantu Gheorghe se inregistreaza anual 800.000 de calatorii cu autobuzele societatii de transport local. “Cifrele sunt foarte mari (…) si asta in conditiile in care noi am lasat ca unele societati mari sa aiba transport propriu pentru muncitorii lor, deci acestia nu folosesc transportul local, ci autobuzele companiilor. Deci, daca am pune si acele cifre la socoteala, probabil am fi undeva in jur de un milion de calatorii facute cu mijloacele de transport in comun”, a mai spus Antal Arpad.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.